|
TAZE BAKLA EZMESİ (Hatay) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc44867
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2009
2,740 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
MALZEMELER 4 Kişilik
400 gr. taze bakla tanesi
1 çay bardağı zeytinyağı
½ su bardağı tahin
6-7 diş sarımsak
1 Limon
1 çorba kaşığı maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı toz biber
½ su bardağı tahin
YAPILIŞI
Taze bakla taneleri iyice haşlanır. Kabuklarından ayrılır. Sarımsaklar tuz ile ezilir. Ayıklanmış baklalar sarımsakların üzerine eklenir. Üstlerine tahin eklenerek ezme işlemi yapılır. Bu işlem tamamlanınca çukur bir kaba alınarak pul biber, kimyon ve limon suyu eklenerek zeytinyağı gezdirilir. Daha sonra maydanozla süslenerek servis edilir.
|
|