https://www.sabah.com.tr
Yarım kg. taze bamya
1 adet kuru soğan
1 su bardağı taze bezelye
1 adet kapya biber
2 adet çarliston biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz, toz şeker, toz tatlı biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet rendelenmiş domates
3 su bardağı su
Soğanı ve biberleri, zeytinyağında kavuruyoruz. Ardından domates rendesi ve salçayı ekleyip iki dakika daha kavuruyoruz. Üzerine bamyayı ve bezelyeleri ilave ediyoruz. Tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz. Tencereyi çok kısık ateşe koyup beş dakika pişiriyoruz. Üzerine yavaş yavaş üç bardak su ekliyoruz, kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
|