İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1/2 Kg Taze Fasulye
3 Adet Domates
4-5 Adet Etli Yeşil Biber
2 Adet Soğan
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
1,5 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kırmızı Pul Biber
Soğanlar ve biberler yıkanır, ince halkalar şeklinde doğranır.
Domatesler yıkanır, küçük bir şekilde doğranır. Fasulyeler yıkanır, her iki ucu kopartılır, 0,5 cm uzunluğunda dilimlenir.
Bir tavaya tereyağı konur, eriyince üzerine zeytinyağı ve soğan dilimleri ilave edilir.
Soğanların rengi değişmeye başlayınca içine biberler, 3-4 dakika sonra fasulyeler dökülür, ve tavanın kapağı kapatılır. Ara ara malzemeler karıştırılır.
5 dakika sonra tavaya domatesler ilave edilir ve fasulyeler pişince yemek ocaktan alınıp servis edilir.
Not: Taze fasulye kavurması Aksaray'da yaz aylarında sıklıkla yapılır, bazen sade bazen de yufkaya sarılarak yenir. Yazın yetişen taze fasulyeler kışlık olarak kurutulur ve kış aylarında satır kıyması ile birlikte pişirilir.
|