1 paket spagetti
250 gr taze fasulye
2 adet yumurta
1,5 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Fasulyelerin iki ucu alınır, az suda yumuşayana kadar haşlanır. Daha sonra rondodan geçirerek püre haline getirilir. Yumurtalar çukur bir kaba kırılır, az tuzla parçalanana kadar çırpılır. Küçük bir tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı bırakılır, orta ateşte eriyince çırpılmış yumurtalar akıtılır. Karıştırarak donana kadar pişirilir. Fasulye püresi, 1 çay bardağı fasulye haşlama suyu ve pul biber ilave edilir, karıştırılır ve kısa süre daha pişirilir. Spagetti haşlanır, suyu süzülür, üzerine yarım çorba kaşığı tereyağı ve fasulyeli sos konur ve karıştırılır.
|