|
Taze Fasulye Turşusu (Kıbrıs) |
|
sarı toka
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc119609
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2016
1,156 defa indirildi / yazdırıldı
|
Oğuz M. Yorgancıoğlu
Taze fasulyenin yassı ve genişçe olanlarından alınıp kılçıkları çıkarılır. İstenirse yemek yapılacakmış gibi bıçakla da ayıklanır. Kaynar suya atılıp iki dakika bekletilir. Çıkarılıp soğumaya bırakılır. Kavanozlara düzgünce konur. Üzerine bir çay kaşığı tuz konur ve fasulyeleri örtecek kadar sirke dökülüp sıkıca kapatılır. İki hafta (15 gün) sonra yenmeğe hazır olur
|
|