|
Taze Fasulyeli Bulgur Pilavı |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108815
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2015
1,198 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://migros.com.tr
Yarım kg. taze fasulye
2 su bardağı bulgur
1 adet soğan
2 adet domates
1 çorba kaşığı biber salçası
4 bardak su
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Taze fasulyeleri temizleyin ve küçük parçalar halinde dilimledikten sonra üzerini geçecek kadar su ilavesiyle birlikte bir tencereye alarak yaklaşık 15 dakika kadar haşlayın. Sonra suyunu süzün. Soğanı küp küp doğrayın ve zeytinyağı ve tereyağı ekleyip kavurun. Daha sonra salçayı ve domates rendesini de ekleyin bir müddet daha kavurma işlemine devam edin. Haşlanan fasulyeleri de ekleyin. Son olarak bulgur, su ve tuz ilave edip karıştırın, kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirerek demlenmesi için bir kenara alın.
|
|