Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Taze Fasulyeli Kuzu Külbastı (Fransa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Taze Fasulyeli Kuzu Külbastı (Fransa)

nurhayat bayram
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.12.2008
Mesajlar: 23
Şehir: Gümüşhane
Kısa URL: https://ml.md/lc31054
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2008
2,124 defa indirildi / yazdırıldı




4 kuzu pirzolası (her biri yaklaşık 150 g; bütün yağları alınıp, külbastı biçiminde hazırlanmış)
1/4 tatlı kaşığı karabiber (taze çekilmiş)
1 çorba kaşığı soya sosu
125 g taze fasulye (ayıklanıp, her biri boylamasına 2'ye kesilmiş)
1/2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 çorba kaşığı taze soğan (ince şeritler halinde kesilmiş)
1 havuç (kazınıp, ince şeritler halinde kesilmiş)
1 kırmızı dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, ince şeritler halinde kesilmiş)
1 taze soğan (yalnızca yeşil yaprakları; verevine kesilmiş; süsleme için)

Karabiberin yarısı ve soya sosunu çukur bir kapta karıştırıp, külbastıları koyarak, birkaç kez altüst ettikten sonra, bir kenarda 20 dakika bekletin (arada 1 kez, altüst edin).
Bu arada bir tencereye 2 litre (8 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu kaynatın. Kayna-yınca taze fasulyeleri koyup, 3 dakika haşladıktan sonra, tencereyi ateşten alın ve fasulyeleri bir süzgeçte süzüp, akar su altında çalkalayarak, süzülmeye bırakın.
Fırınınızın ızgarasını yakın. Pirzolaları kaptan alıp, üstlerine kalan karabiberi serperek, fırın ızgarasının altına verin ve her iki yanlarını 4'er (çok pişmiş istiyorsanız 5'er) dakika ızgara edin.
Bu arada çiçekyağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Yağ ısınınca şeritler halinde kesilmiş taze soğanları koyup, 30 saniye sote edin. Süzülmüş taze fasulyeler, havuç şeritleri ve kırmızı dolmalık biber şeritlerini ekleyerek, 2 dakika sote edin.
Tavayı ateşten alıp, sebze karışımını ısıtılmış bir servis tabağına aktarın. Pirzolaları da ısıtılmış bir tabağa çıkarıp, taze soğan yapraklarıyla süsleyerek, yanlarında sebze karışımıyla servis yapın.






Taze Fasulyeli Kuzu Külbastı (Fransa) Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri



(1 adet Taze Fasulyeli Kuzu Külbastı (Fransa) 48,971 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort