Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

TAZE FASULYELİ PATLICAN DOLMA (Hatay)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


TAZE FASULYELİ PATLICAN DOLMA (Hatay)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc45074
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2009
3,065 defa indirildi / yazdırıldı




Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak


MALZEMELER
8 adet patlıcan (dolmalık)
300 gr. taze fasulye
150 gr. pirinç
3 adet domates
150 gr. koyun kuşbaşı
50 gr. sade yağ
150 gr. koyun kıyması
1 adet kuru soğan
2 su bardağı kaynar su
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI
Patlıcanların içleri oyulur. Taze fasulyelerin kılçıkları ayıklanır, kırılır ve bir kenara konulur. Pirinç yıkanır. İçine kıyma, karabiber, tuz ve soğanın yarısı rendelenir. Patlıcanların içleri bu karışımla doldurulur ve bir kenara alınır. Bir tencereye sade yağ konulur. İçine kuşbaşı etler eklenerek renkleri değişinceye kadar kavruluro Üzerine geri kalan soğan ve fasulye eklenerek güzelce kavrulur. Ayrı bir tencerede ayrık olarak dizilen patlıcan dolmalarının boşluklarına fasulye harcı doldurulup üzerlerine domates rendesi ve sıcak su eklenerek 25 dk. yavaş ateşte pişirilerek sıcak servis edilir.






TAZE FASULYELİ PATLICAN DOLMA (Hatay) Tarifleri Akdeniz Yemekleri



(1 adet TAZE FASULYELİ PATLICAN DOLMA (Hatay) 43,862 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort