|
|
Taze fasulyeli spaghetti (İtalya) |
|
izmirli
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.09.2005
Mesajlar: 20 Şehir: Urla/İZMİR |
Kısa URL: https://ml.md/lc5960
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2006
3,050 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
250 gram Tazu Yesil Fasulye
1 Paket cubuk makarna
yarim bas soğan
2 tane domates
1 kasik salca
ceyrek su bardagi zeytinyaği
tuz
karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
ilk once cubuk makarnalarimizi bir tencerede haslayip suzdukden sonra
birazcik soguk su gezdirip sogutmaya birakiyoruz. Sonra bir tavaya ceyrek
su bardagi zeytinyağimizi koyup kizdirdikdan sonra ince ince dogranmis
soğanimizi icine atip pembelestiriyoruz, salcamizi tumuzu ve
karabiberimizi ekleyip, kirip temizledigimiz tazeyesil fasulyelerimizi
kavurmaya basliyoruz,kavururken kesinlikle altini kismiyoruz. Bu sekilde
tazeyesil fasulyelerimiz bir nevi kizarimis oluyor iyice kizardikdan sonra
orta ateste ustu kapali pisiriyoruz
Pisirilip kavurlukdan sonra kapagi acik bir sekilde kabuklari kesilmis
domateslerimizi icine atip karistirarak (ezmeden)pisirmeye devam
ediyoruz. iyice kavuruldukdan sonra istege gore kirmizi pul biber
atabiliriz.Pisen tazeyesil fasulyerlerimizin icine makarnamizi bosaltip kisik
atesde biraz daha kavurdukdan sonra servise hazirdir.
|
|
Taze fasulyeli spaghetti (İtalya) Tarifleri Carpaccio Tarifleri
|
|