Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Taze Karakabak Yemeği (Aksaray)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Taze Karakabak Yemeği (Aksaray)

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2267
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc184200
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2025
9 defa indirildi / yazdırıldı




İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

1 Adet Kara Kabak
500 Gr Kemikli Kuzu Eti
50-100 Gr Kuyruk Yağı
2 Adet Soğan
8-10 Adet Kuru Kayısı
1/2 Su Bardağı Kuru Üzüm
1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Ak Bakla(kuru Fasulye)
2 Su Bardağı Su
1 Çay Bardağı Pekmez

Ak bakla akşamdan suyun içinde bekletilir. Kabağın kabuğu ince bir şekilde soyulur, çekirdekleri temizlendikten sonra dilimlenir.
Kabak dilimleri yaklaşık olarak 2-3 cm uzunluğunda ve genişliğinde doğranır.
Soğan ince bir şekilde doğranır. Kuru kayısılar iki parçaya doğrayın.
Kuşbaşı doğranmış olan kuyruk yağı çömleğe konur, eridikten sonra üzerine kuzu etinin, ak baklanın, kabakların yarısı ve soğanlar dökülür.
Kuru üzümleri, kuru kayısıları ve kalan malzemelerin tümü çanağa döküldükten sonra üzerine tuz serpilir ve kapağı kapatılır.
Çanak tandıra indirilir ve küle gömülür, yaklaşık olarak 40-45 dakika sonra tandırdan çıkartılır. 10-15 dakika dinlendikten sonra çanak bir iki kez hoplatılır ve yemek çukur tepsiye dökülür.
Üzerinden pekmez gezdirdikten sonra yemek ikram edilir.

Not: Kara kabak yemeği bazı yörelerde etsiz, içine bulgur veya yarma konarak da pişiriliyor.






Taze Karakabak Yemeği (Aksaray) Tarifleri Aksaray Yemekleri



(1 adet Taze Karakabak Yemeği (Aksaray) 49 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası