|
|
Taze Meyveli Kek |
|
yiğit bulan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2016
Mesajlar: 621 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc121648
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2016
1,101 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr margarin
1 su bardağı Pakmaya Pudra Şekeri
3 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 paket Pakmaya Hamur Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
Bir tutam tuz
1 çay bardağı süt
1 kahve fincanı iri çekilmiş ceviz içi
2 adet erik
2 adet küçük boy armut
2 adet küçük boy armut
Margarin ile şekeri mikserde 5 dakika boyunca çırpın.
Yumurtaları teker teker ilave ederek karıştırın.
Sırasıyla elenmiş unu, Pakmaya Hamur Kabartma Tozunu, tarçını, iri çekilmiş ceviz içini, bir tutam tuzu ve sütü ilave edin.
Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün ve 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
Bu sırada armutları ve erikleri irice doğrayın. Meyveleri Pakmaya Buğday Nişastasına bulayın.
Kekin 20.dakikasında meyveleri kekin içine hafifçe batırın. Tekrar sıcak fırına verin.
Kek iyice pişince fırından alın.
|
|
Taze Meyveli Kek Tarifleri Pakmaya Yemek Tarifleri
|
|