1 paket erişte makarna
1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)
1/2 demet taze fesleğen (ince kıyılmış)
1 diş saransak (iyice dövülmüş)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 su bardağı makarna suyu
1 kahve fincanı süt
2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir (tavla zarı formunda doğranmış)
Tuz
Karabiber
Erişteyi kaynayan tuzlu suda 9-10 dakika haşlayıp, süzdürelim. Ama yarım bardak makarna suyundan bir kenarda ayırmayı unutmayalım, öte yandan derin bir tavaya; sıvıyağı, sarımsak, maydanoz, dereotu ve taze fesleğeni koyarak orta ısılı ateşin üzerine oturtalım. Makama suyu ve küp doğranmış beyaz peynirle beraber tuz ve karabiberi de ilave ederek, 5-6 dakika kadar pişirip, ocaktan alalım. Sonra da bu sosu sıcak sıcak makarnaya katarak, hafifçe karıştırıp, servis sunalım
Not: İsterseniz bu sosun içine taze nane yaprakları da ekleyebilirsiniz.
|