Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Taze Otlu Tekesakalı (Fransa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Taze Otlu Tekesakalı (Fransa)

gurme
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.12.2008
Mesajlar: 24
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc32498
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2008
2,430 defa indirildi / yazdırıldı




750 g tekesakalı
1 limonun suyu
30 g (4 çorba kaşığı) un
1/2 tatlı kaşığı tuz
15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
bir tutam beyazbiber (taze çekilmiş)
1 tatlı kaşığı taze kekik (kıyılmış; ya da 1/2 tatlı kaşığı kuru kekik)
1 tatlı kaşığı taze mercanköşk (kıyılmış, ya da 1/4 tatlı kaşığı kuru mercanköşk)
1 tatlı kaşığı taze soğan (kıyılmış)
1 tatlı kaşığı maydanoz (kıyılmış)

Bir tencereye 2 litre (8 su bardağı) soğuk su koyup, limon suyunu ekleyerek, bir kenara bırakın. Tekesakallarını iyice kazıyıp, soğuk su altında yıkayarak, her birini ortadan 2'ye kesin ve kestiğiniz parçaları, kararmamaları için limonlu suyun bulunduğu tencereye koyun.
Emaye ya da yapışmayan bir tencereyfunu koyup, tenceredeki limonlu sudan azar azar ekleyerek, hamur haline getirin. Sonra tekesakallarını tencereden çıkarıp, tencerede kalan limon suyunu öbür tenceredeki hamurun üstüne boşaltın. Tekesakalı parçalarını da tencereye koyup, tuzun yarısını serperek, karıştırın. Tencereyi orta ateşe oturtup, tekesakallarını ara sıra altüst ederek, suyu bir taşım kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra, tekesakallarını yumuşayıncaya kadar (10-12 dakika) pişirip, tencereyi ateşten alın ve tekesakallarını bir süzgeçte süzerek, bir kenara bırakın.
Tereyağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak, tereyağını eritin. Eriyince tekesakallarını koyup, tavayı tekesakallarının her yanı tereyağına bu-lanıncaya kadar (yaklaşık 1 dakika) hızlı hızlı sallayın. Sonra kalan tuz, beyazbiber, kekik, mercanköşk, taze soğan ve maydanozları ekleyip, karıştırarak 30 saniye pişirin. Tavayı ateşten alıp, taze otlu tekesakalını bir servis tabağına aktararak, servis yapın.

Not: Tekesakalı (iskorçina ya da uskorçina da denir), bileşikgiller ailesinden, etli köklü, şekerli tatlı ve telveli bir bitkidir. Kış mevsiminde yetişir.






Taze Otlu Tekesakalı (Fransa) Tarifleri Charlot Tarifleri



(1 adet Taze Otlu Tekesakalı (Fransa) 51,352 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort