|
|
TAZE PATATES MUSAKKASI |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc84075
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2012
1,746 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kilo orta büyüklükte taze patates
1 bardak yağ (kızartma için)
3 çorba kaşığı yağ
2 adet iri soğan, ince kıyılmış
250 gram yağsız kıyma
4 adet iri domates, ince kıyılmış
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı su 4 adet sivribiber
1) Patateslerin kabuklarını bıçağın tersiyle kazıyıp ortalarından 2'ye bolunuz. Yıkadıktan sonra 1 su bardağı kızgın yağda 2 defada 4-5 dakika nafıf öldürüp küçük bir tepsiye diziniz.
2) Diğer küçük bir tencereye yağı ve kıyılmış soğanı koyup karıştırarak 3 dakika kavurup kıymayı ilâve ediniz.
3) 5 dakika kavurup domatesi ilave ederek 2 dakika daha kavurunuz. Kavurduktan sonra tuz ve suyunu ilâve edip bir kere kaynatarak patatesleri üzerlerine boşaltınız.
4) Sivribiberleri de koyup ağzı kapalı vaziyette ağır ateşte 45 dakika pişirip servis yapınız.
|
|
TAZE PATATES MUSAKKASI Tarifleri Bakla Tarifleri
|
|