|
Taze Peynir Helvası (Siverek Şanlıurfa) |
|
verim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.02.2015
Mesajlar: 30 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc132036
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2018
1,378 defa indirildi / yazdırıldı
|
Siverek Kaymakamlığı
Yarım kilo tam yağlı taze peynir
Yarım çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı un
Sade yağ
Ceviz veya fıstık
Bir tavada sade yağ eritilerek içine konulan un hafif kavrulur ve tavaya taze peynir ilave edilerek unla beraber karıştırılarak eritilir. Peynir tam eridikten sonra katılaşan helvaya şeker katılarak hafif ateşte biraz daha karıştırılarak tam kıvamına gelince ateşten indirilerek biraz bekletilerek servis yapılır.
|
|