|
Taze Sebzeli Ekşili Turşu (Kahramanmaraş) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc107316
Gönderme Tarihi: 04.May.2015
1,199 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kahramanmaraş Valiliği
Hacı Ali Özturan
4 tane patlıcan
Yarım kg yesilbiber
4 diş sarımsak
1 kasık sumak eksi
1 tatlı kasıgı nane
Tuz
Patlıcanlar yıkandıktan sonra baş kısımları kesilir. Sonra dörde dilimlenir ve ortadan ikiye ya da üçe parmak parmak dogranır. Suya ıslanır.
Biberler yıkanır ve uçları bıçakla dilinir.
Bir tencereye 4-5 bardak su konur. Kaynayınca patlıcanlar ve biberler tencereye alınır. Tuz atılır. Patlıcanlar yumusayıncaya dek haslanır.
Haslanan tursunun suyu süzülür. Kendisi 1 saat kadar çesme suyunda dinlendirilir. Sonra yeniden süzülür. Üzerine soguk su konur. Tuz ve tuzda ezilmiş sarımsak konur. Sumak eksi konduktan sonra yüzüne nâne serpilir.
Buzdolabında 1-2 saat dinlendirilir.
|
|