Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Tel Helvası (Uzundere Erzurum)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tel Helvası (Uzundere Erzurum)

tarifci abla
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.07.2015
Mesajlar: 92
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc109820
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2015
3,423 defa indirildi / yazdırıldı




Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi

Un
Tereyağı
Toz şeker
Limon

Yapılacak helvanın miktarına orantılı olarak şeker ve su birlikte kaynatılır. Kıvamını anlamak için kaynayan şuruptan soğuk bir suyun içine damlatılır. Dağılmadan duruyorsa şuruba biraz limon suyu katılır. Un az tereyağı ile hafif kavrulur. Bu işlem, helvanın tereyağı aroması alması için yapılır. Tepsi veya sini soğuk bir yere ya da kar üzerine konularak kavrulmuş olan un ortasına dökülür. Kaynatılıp koyulaştırılan şurup, tepsinin etrafına halka şeklinde dökülür. Bir kaç kişi tarafından elle sıkıla sıkıla, çekile çekile ağdalaştırılır. Ortaya dökülen undan azar azar alınarak ağdalaştırılmış şekere katılır. Elle sıkılıp çekilerek alınan un yedirilir. Tekrar un alınarak işleme devam edilir, ta ki, un ve şeker, tel tel helva şekline gelinceye kadar.

Not: Helva Uzundere mutfağının önemli tatlarındandır. Diğer yörelerde yapılan helvalardan farklılığını, değişik helva türlerinde yörede yetişen doğal meyvelerin, özellikle duttan yapılmış pekmez ve cevizin katılmasıdır. Ayrıca, değirmen unu şeklinde de adlandırılan tam buğday ununun ve doğal tereyağının kullanılması, Uzundere helvalarını daha da farklı kılmaktadır. Bu helvalardan biri de, kış gecelerinde yakın arkadaşların, özellikle de genç kızların bir evde bir araya gelerek, yapımında ihtiyaç duyulan yoğun işgücünü paylaştıkları ve bu arada türkü ve manilerle gülerek eğlendikleri tel helvasıdır.






Tel Helvası (Uzundere Erzurum) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri



(1 adet Tel Helvası (Uzundere Erzurum) 13,809 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort