Kısa URL: https://ml.md/lc3268
Gönderme Tarihi: 02.May.2006
3,802 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım paket margarin
1/2 kilo tel kadayıf
3 su bardağı süt
150 gr ceviz
Şurup için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1/2 limon suyu
Şurup hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Tepsi yağlanır. Tel kadayıfın yarısı tepsiye yayılır orta kalınlıkta dövülmüş ceviz kadayıfın her tarafına gelecek şekilde serpiştirilir, tekrar bir kat kadayıf konulur. Üzerine hafifçe erittiğimiz yağ gezdirilir ve 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. Fırından çıkan sıcak kadayıfın üzerine hafifçe ılıtılan süt gezdirilir. Daha sonra soğutulmuş olan şurup tatlının üzerine dökülür.
Kısa URL: https://ml.md/lc1337
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2006
4,494 defa indirildi / yazdırıldı
750 gr. tel kadayıf
4 - 5 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
1,5 - 2 su bardağı ceviz veya fındık içi
1 büyük paket margarin (250 gr.)
Şeker iki bardak su ile kaynatılır. Köpükleri alınır. Koyulaşınca süt konur. Çok sulu olmamak üzere ateşten alınır. (Limon sıkılmaz.)
35- 40 cm. çapında tepsi yağlanır. Biraz erimiş yağ ile ovulmuş kadayıfın yarısı tepsiye yerleştirilir. Dövülmüş fındık veya ceviz içi serpilir.
Geri kalan kadayıf cevizin üzerine yayılır. Biraz bastırarak sıkıştırılır.
Kalan yağ gezdirilir. Fırında pembe olarak kızartılır.
Fırından çıkar çıkmaz, üzerine daha önce hazırlanan soğuk sütlü şurubu dökülür. Kapak kapatılır. Ilınınca dilimlenir.
Not: İstenirse, kadayıf çay fincanına, arası cevizli olarak doldurulur. Sıkıştırılarak tepsiye ters çevrilir ve öyle pişirilir.
Fotoğraf "Murat Çelik" tarafından gönderildi. 03.06.2019