Kısa URL: https://ml.md/lc179346
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2024
189 defa indirildi / yazdırıldı
300 g kadayıf
150 g tereyağı
Ceviz
Şerbet için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
İlk olarak şerbet hazırlanarak ılınmaya bırakılır. Bunun için şeker ve su küçük bir tencereye alınır. Kaynamaya başladıktan 10dk sonra limon suyu eklenir. 5dk daha kaynattıktan sonra ocaktan alınır.
Tereyağı eritilir ve kadayıfın üzerine gezdirilir. Güzelce harmanlanarak kadayıf tellerinin yağlanması sağlanır. Kadayıfın yarısı alınarak küçük boy fırın kabına (ben küçük yuvarlak borcam kullandım) yerleştirilir ve üzerine avuç içi ile bastırılarak sıkışması sağlanır. Bol miktarda ceviz içi serpilir ve kalan kadayıf cevizlerin üzerine serilir. Yine avuç içi ile güzelce bastırılır.
180C önceden ısıtılmış fırında güzelce kızartılır. Fırından aldıktan sonra 5dk kadar ilk sıcağının çıkması beklenir ve tatlı dilimlenir. İster kare iste pizza dilimi gibi kesebilirsiniz. Tepsim yuvarlak olduğu için pizza dilimi şeklinde kestim.
Soğumuş olan şerbetimizi tatlının üzerine gezdiriliyoruz ve şerbeti çekmesi için tatlıyı dinlendiriyoruz. Şerbetin soğuk olması önemli eğer sıcak olursa kadayıfı hamur yapabilir dikkat ediniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc185612
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2025
21 defa indirildi / yazdırıldı
MasterChef
500 gram tel kadayıf
200 gram tereyağı
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Öncelikle şerbeti hazırlayın.
Şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
Ardından birkaç damla limon suyu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kadayıfı elinizle güzelce tel tel ayırın.
Eritilmiş tereyağını üzerine dökün ve iyice harmanlayın ki her teline yağ bulaşsın.
Yağlanmış fırın tepsisine kadayıfın yarısını güzelce yayın.
Üzerine ceviz içini eşit şekilde serpiştirin.
Kalan kadayıfı da cevizin üzerine serin ve elinizle bastırarak düzleştirin.
Üzerine biraz daha tereyağı gezdirebilirsiniz.
180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri güzelce kızarana kadar, yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Fırından çıkan sıcak kadayıfın üzerine soğumuş şerbeti gezdirin.
Şerbetin tatlıya iyice çekmesi için oda sıcaklığında dinlendirin.
Tel kadayıfınızı dilimledikten sonra ister kaymakla ister dondurmayla servis edebilirsiniz.
Not: Üzerine biraz toz fıstık serpiştirerek hem görselliğini hem de lezzetini artırabilirsiniz.