2 tatlı kaşığı Türk kahvesi
3 küp şeker
1 fincan soğuk su
3 yemek kaşığı süt
3-5 küp buz
1 Türk kahvesi fincanı su ve dolu dolu 2 tatlı kaşığı Türk kahvesini Arçelik Telveye koyun. Kahvenizi şekerli tercih ediyorsanız 3 küp şeker de ekleyin ve Telve'yi çalıştırın.
Koyu kıvamlı bol köpüklü bir kahveniz olacak. Kahve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
Oda sıcaklığına gelmiş kahveyi bir süzgeç ile süzerek 200 veya 250 mllik bir kavanoza dökün. Kahve telvesinin iyice süzülmesi önemli.
Kavanoza 2 küp buz atın ve kapağını sıkıca kapatın. Kavanozu 30 saniye kadar iyice sallayarak kahveyi köpürtün.
Köpüren kahveye 1-2 küp daha buz atın. Üzerine 3 yemek kaşığı soğuk süt ve1 Türk kahvesi fincanı soğuk su ekleyin. Bir pipet ile hafifçe karıştırdıktan sonra afiyetle için. Dilerseniz üzerine çikolata rendeleyebilir ya da karamelli, çikolatalı tatlı sos dökebilirsiniz.
|