|
|
TEMEL KEBABI |
|
Seval Hoşgör
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2006
Mesajlar: 52 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc9924
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006
2,113 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
Bir gerdan «Kasaptan bütün olarak alınır ortalama 1 kilo
4 adet iri patlıcan
4 adet soğan
2 kahve kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Gerdan parça parça doğranır ve suda kaynatılmaya başlanır. Kaynarken su üzerinde hasıl olan köpükler alınır. Ortalama harlı ateşte ve yetecek kadar su ile iyice pişen gerdanlara dış kabukları soyulmuş soğanlar bütün olarak ilâve edilir. Soğanlar da pişince alınır. Diğer tarafta patlıcanlar harlı ateşte çevrilerek kabukları panar-casma pişirilir ve kabukları soyulduktan sonra içler bir tavaya döşe-nir. Bu döşenen patlıcanların üzerine kemiklerinden ayrılmış gerdan etleri de dizilir, tuz ve karabiber ekilerek üzerlerine et suyu gezdirilip tencerenin kapağı kapanarak etler ve patlıcanlar ilik gibi olana kadar pişirildikten sonra ateşten alınıp sıcak servis yapılır.
|
|
TEMEL KEBABI Tarifleri Beyti Tarifleri
|
|