1 su bardagı ılık süt
1 su bardagı ılık su
1 paket yaş maya
25 gr margarin
1 adet yumurta
20 yemek keşıgı un
1 yemek kaşıgı şeker
1 tatlı kaşıgı tuz
2 adet domates
2 diş sarmısak
1 çay kaşıgı kekik, karabiber, reyhan
Hamur için gereken sıvı malzemeleri karıştırma kabına alın, mayayı unun 5-6 kaşığını ve en son şekerle tuzu ekleyerek karıştırın. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurun üzerini örterek buzdolabına alın ve en az 8 saat mayalnamaya bırakın. Mayalanıp 2 katına ulaşan hamuru bir kaç kez daha yoğurun ve 4 eşit parçaya ayırın. Kullanacağınız kadarını alın ve gerisini buzdolabı poşetine koyarak dondurucuya kaldırın. Bir hamur 32 cmlik pizza tavası için tam oluyor. Siz ona göre ölçülerde tepsiler kullanın. Bir hamuru yağladığınız tepsiye koyun ve elinizle fazla ezmeden tepsi ebadında açın. Yağ kullanmayı gerektirmeyecek bir tepsi kullanıyorsanız hamuru tepsiye koymadan önce tabana biraz tam buğday unu serpin, daha şık görünür pizzanız. Hamurun üzerine sosu gezdirin ve kaşar rendesi serpiştirin. Son aşamada istediğiniz üst malzemeden koyun ve 250 dereceli önceden (mutlaka) ısınmış fırında arada çevirerek pişirin Pişmesi 7-8 dakikayı geçmeyeceği ve ikinci tepside daha da çabuk olacağı için sakın olaki fırının etrafından uzaklaşmayın. Pişen pizzayı hemen servis tabağına alın ki bekledikçe sulanmasın ve servis edin.
|