İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
500 kg temizlik otu (semizotu)
1 su bardağı bulgur
2 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
Temizlik otu iyice yıkanır ve süzgüye konur.
Tencereye zeytinyağı dökülür, doğranan soğanlar üzerine ilave edilerek kavrulur.
Soğanların rengi değişmeye başlayınca üzerine bulgur, baharatlar, tuz, elle kopartılan semizotları içine dökülür ve karıştırılır.
Tencereye 1 su bardağı ilave edildikten sonra kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır.
Bulgur yumuşayınca tencere ocaktan alınır, sarımsaklı yoğurt veya erik ekşisi ile ikram edilir.
Not: Eskiden sebze yemekleri tereyağı, kuyrukyağı veya beziryağı ile yapılıyormuş.
|