Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Tenekede Tavuk Kapama (İznik Bursa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Balıkesir Yemekleri
Bilecik Yemekleri
Bursa Yemekleri
Çanakkale Yemekleri
Edirne Yemekleri
İstanbul Yemekleri
Kırklareli Yemekleri
Kocaeli Yemekleri
Sakarya Yemekleri
Tekirdağ Yemekleri
Yalova Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tenekede Tavuk Kapama (İznik Bursa)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc173404
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2023
229 defa indirildi / yazdırıldı




İznik Belediyesi

1 Adet Bütün Tavuk
500 Gr Arpacık Soğan
3 Adet Domates
4 Adet Havuç
4 Adet Patates
1 Adet Kabak
4 Adet yeşil biber
3 Adet Patlıcan
1 Kaşık Tereyağı
2 Kaşık Salça
1 Baş Sarımsak
1 Adet limon
Karabiber
Kırmızı Toz Biber
Tuz
Kekik
1 Su Bardağı Zeytinyağı

Salça, kırmızı toz biber, karabiber, kekik, zeytinyağı, yarım limon suyu, tuz bir kabın içine alınarak sos hazırlanır, bütün tavuk sosun içine alınarak sosu her tarafına gelecek şekilde sürülür sosun içinde bekletilir. Patates, havuç, kabak, patlıcan, biber büyük parçalar halinde doğranır. Tavuk kapama için özel olarak yapılan ortasında şiş olan tencerenin içine yerleştirilir. Sebzelerin üzerine arpacık soğanlar, sarımsaklar ve domatesler bütün olarak doğranmadan dizilir, limon dört parçaya ayrılarak tencerenin kenarlarına yerleştirilir. Tereyağı, tuz ve yaklaşık 2 bardak su ilave edildikten sonra sosta bekletilen tavuk, çıkarılarak, tencerenin ortasında bulunan şişe geçirilir, tencere bu şekilde közün üzerine yerleştirilir. Tencerenin üzerine teneke kapatılarak üzerine hava almaması için taş yerleştirilir. Közün üzerine odun ilave edilerek ateşi yakılır, bu şekilde yaklaşık 1 saat pişirilir. 1 saatin sonunda teneke kaldırılarak önce tavuk bir kabın içine alınarak parçalara ayrılır, daha sonra sebzeler tavukların üzerine dökülerek sıcak olarak servis yapılır.







Tenekede Tavuk Kapama (İznik Bursa) Tarifleri Bilecik Yemekleri



(1 adet Tenekede Tavuk Kapama (İznik Bursa) 299 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort