Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Cordon Bleu Tarifleri > Tepsi Köftesi (Fransa) (1 adet - 46,763 defa bakıldı)

Tepsi Köftesi (Fransa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tepsi Köftesi (Fransa)

gamze gencer
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.12.2008
Mesajlar: 26
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc30921
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2008
2,526 defa indirildi / yazdırıldı




850 g yağsız dana kıyması (tercihen buttan)
500 g domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış)
1 soğan (doğranmış)
3 diş armısak (ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı tozşeker
1/4 tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı karabiber (taze çekilmiş)
6 çorba kaşığı kaşar (ya da Parmesan) peyniri rendesi
2 ekmek dilimi (kabukları alınıp, ıslatıldıktan sonra iyice sıkılarak, ufalanmış ve kurutulmuş)
1 yumurtanın akı
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
2 demet suteresi (ayıklanıp, temizlenmiş)
2 tatlı kaşığı kekik

Yapışmayan bir tavayı harlı ateşe oturtup, kızdırın. Domatesler, soğanlar ve sarımsakları koyup, ara sıra karıştırarak, 5 dakika pişirin. Sirke, tozşeker, tuzun yarısı ve karabiberin yarısını ekleyip, karışımı bütün suyunu çekinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin. Bir tahta kaşığın tersiyle ezerek püre haline getirip, tavayı ateşten alın ve pürenin 4 çorba kaşığı kadarını tavada bırakarak, geri kalanını,bîr salata kâsesine aktarın. Fırınınızı 200 °C ısıtın.
Tavada kalan domatesli püreye, kıyma, 4 çorba kaşığı . kaşar (ya da Parmesan) peyniri rendesi, ufalanmış ekmek içinin yarısı, kalan tuz, kalan karabiber ve yumurta akını karıştırıp, sonra karışımı salata kâsesindeki domatesli karışıma katarak, bir kenara bırakın.
Kalın dinli bir tavaya çiçekyağını koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın. Yağ kızınca suterelerini koyup, kekiği ve biraz daha karabiber (isteğe bağlı) serpin ve sürekli karıştırarak sutereleri diriliklerini yitirinceye, bıraktıkları su buharlaşıncaya kadar (3 - 4 dakika) pişirin. Tavayı ateşten alıp, suterelerini kesme tahtası üstünde ince doğrayın ve bir kâseye aktararak, kalan ekmek içiyle karıştırın.
Etli - domatesli harcı 3'e bölüp, bir pastacı rulosuyla ya da avuçlarınızla bastırarak, her birini 12 cm eninde 20 cm uzunluğunda, 2 cm kalınlığında birer dikdörtgen haline getirin.
Birinci dikdörtgeni bir fırın tepsisine yerleştirip, üstüne sutereli karışımın yarısını döşeyin. Üstüne ikinci dikdörtgen parçasını koyup, üstüne kalan sutereli karışımı döşeyin. Üstüne son dikdörtgeni koyun. Üstüne kâsedeki domatesli karışımı döşeyin. En üste kalan kaşar (ya da Parmesan) peynirini serpip, tepsiyi fırına vererek, tepsi köftesini 1 saat 10 dakika pişirin.
Tepsiyi fırından alıp, bir kenarda 10 dakika bekletin. Sonra tepsi köftesini, parçalamamaya dikkat ederek bir servis tabağına kaydırıp, kalınca dilimleyin ve servis yapın.


ML® Sini Köfte için tıklayın







Tepsi Köftesi (Fransa) Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri



(1 adet Tepsi Köftesi (Fransa) 46,763 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort