Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Carpaccio Tarifleri > Tepsi Köftesi (İtalya) (1 adet - 51,901 defa bakıldı)

Tepsi Köftesi (İtalya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Biscotti Tarifleri
Bruschetta Tarifleri
Carpaccio Tarifleri
Crostini Tarifleri
Fettucini Tarifleri
Focaccia Tarifleri
Frittata Tarifleri
Gnocchi Tarifleri
Granita Tarifleri
Linguine Tarifleri
Panna Cotta Tarifleri
Papardelle Tarifleri
Penne Tarifleri
Polenta Tarifleri
Ravioli Tarifleri
Risotto Tarifleri
Tagliatelle Tarifleri
Tortellini Tarifleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tepsi Köftesi (İtalya)

gamze gencer
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.12.2008
Mesajlar: 26
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc30924
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2008
2,829 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg yağsız dana kıyması (tercihen buttan)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 havuç (ince doğranmış)
2 kereviz sapı (ince doğranmış)
2 soğan (ince doğranmış)
500 g patlıcan (ince doğranmış)
1 kırmızı dolmalık biber (sap ve çekirdekleri çıkarılıp, ince kıyılmış)
1 yeşil dolmalık biber (sap ve çekirdekleri çıkarılıp, ince kıyılmış)
8 diş sarımsak (ince kıyılmış)
6 olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış)
1 tatlı kaşığı kekik
1/2 su bardağı ufalanmış ekmekiçi
2 çorba kaşığı kuşüzümü (isteğe bağlı)
20 salamura asma yaprağı (sapları koparılıp, soğuk su altında durulandıktan sonra, kurulanmış; isteğe bağlı)

Yapışmayan bir tavayı orta ateşe oturtup, ısıtın. Isınınca, zeytinyağını koyup, havuçlar, kereviz sapları, soğanlar, patlıcanlar, kırmızı ve yeşil dolmalık biberler ile sarmı-saklan ekledikten sonra, karışımı sık sık karıştırarak sebzeler yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 8 dakika) pişirin. Domatesler ve kekiği ekleyip, ateşi biraz açarak, 2 dakika kaynatın ve tavayı ateşten alarak, karışımın yarısını bir çukur tabağa aktarın. Tavayı yeniden orta ateşe oturtup, içinde kalan karışımı, bütün suyunu çekinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin. Sonra tavayı ateşten alıp, içindeki harcı bir tencereye aktararak, bir kenarda ılınmaya bırakın. Elle tutulacak kadar ılınınca dana kıyması, ufalanmış ekmekiçi ve kuşüzümlerini (isteğe bağlı) ekleyip, bütün malzemenin iyice karışması için ellerinizle iyice yoğurun.
Fırınınızı 180 °C'a ısıtın. Yuvarlak ve ortası açık bir kek kalıbına asma yapraklarını döşeyip (isteğe bağlı), kenarlarından taşan bölümlerini makasla keserek düzeltin. Hazırladığınız harcı bir kaşıkla bastıra bastıra (hava kabarcıkları kalmaması için) yaprakların üstüne doldurup, kalıbı fırına vererek, köfteyi 1 saat 10 dakika pişirin. Pişirme süresinin bitimine 5 dakika kala, çukur tabaktaki sebze karışımını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak karışımı ısıtın. Kek kalıbını fırından alıp, üstüne bir servis tabağı kapatın ve tabağı kalıpla birlikte altüst ederek, kalıbı dikkatlice çekip, çıkarın. Tencereyi ateşten alıp, tabaktaki tepsi köftesinin ortasındaki boşluğa sebzeli karışımın yarısını kaşıkla doldurun. Kalan sebzeli karışımı bir kâseye aktarıp, köftenin yanında servis yapın.






Tepsi Köftesi (İtalya) Tarifleri Carpaccio Tarifleri



(1 adet Tepsi Köftesi (İtalya) 51,901 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort