|
Tepside Et Kavurma (Bandırma Balıkesir) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160596
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2021
200 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi
Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
Zeytinyağı
Tuz
3 adet arpacık soğan
2 diş sarımsak
Kekik
Kırmızı toz biber
Kimyon
Bu malzemeler içerisinde marine edilen kuşbaşı et 24 saat buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
Daha sonra dinlenen kuşbaşı et fırın tepsisine alınarak 200 C’de 30 dakika pişirilir ve servis edilir.
Not: Bandırma ve Erdek yöresinde çoğunlukla düğün ve bayramlarda tercih edilen bir yemektir.
|
|