1 kg. kuzu pirzolası
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı un
4 adet küçük domates
3 -4 adet yeşil sivri biber
250 gr. mantar
Tuz,Karabiber
Kırmızıbiber
Kekik
Orta büyüklükte bir tepsiye sıvı yağı koyup kızdırın.
Pirzolaları hafifçe una bulayın. Kızdırılmış sıvı yağda her iki tarafını da çevirerek kızartın.
Domatesleri ikiye bölün, biberleri küçük doğrayın.
Domates, biber ve mantarları tuz, karabiber, kırmızıbiber ve kekikle karıştırın.
Sebzeleri tepsideki pirzolaların üzerine yerleştirin. 1/2 su bardağı ılık su ilave edin. Üzerine bir tabak koyup, tencerenin kapağını kapatın. Ağır ateşte pirzolalar yumuşayıp, yağına kalana kadar pişirin.
ML® Tepsi Eti (görsel)
|