|
Tepside Tavuklu Kuşkonmaz |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145318
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2019
596 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 parça tavuk göğüs eti
2 dal taze soğan
1 demet maydanoz
2 kırmızı kapya biberi
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı Karabiber
1 çay kaşığı Kırmızı pul biber
1 çay kaşığı Zerdeçal
10-12 kuşkonmaz
Tavuk göğüs etlerini mutfak robotundan geçirip kıyma haline getirin ve geniş bir kaseye alın.
İnce kıydığınız taze soğan, maydanoz ve kırmızı biberi ilave edip karıştırın.
Zeytinyağını ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırıp yoğurun.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Kıymalı harcı tepsiye yayın.
Üzerine sıra sıra kuşkonmazları dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kıymalı harç pişene kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Fırından alınca dilimleyerek sıcak servis yapın.
|
|