750 gram taze börülce
2 kahve fincanı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tuz
1 kahve fincanı limon suyu
2 diş sarımsak
100 gr. fıstık (2 kah. fincanı)
tuz
200 gr. iç ekmek (2 dilim)
1 kahve fincanı su.
1) Bir tencereye su doldurduktan sonra buna, 1 çorba kaşığı tuz ilâve ederek kaynamaya bırakmalı, su kaynayınca buna, kenar kılçıkları ayıklanmış ve yarımşar parmak uzunluğunda parçalara kesilmiş 750 gram taze börülce ilâve ederek, börülceler yumuşakça bir hal alıncaya kadar haşlanmaya bırakmalıdır.
2) Börülceler haşlanınca, bunları bir süzgeçten geçirmek suretile suyunu döktükten sonra bir tabağa almalı ve üstlerine hazırlanmış ve içine 1 kahve fincanı su katarak hafifçe sulandırılmış fıstık teratoru dökmeli ve servis yapmalıdır.
ML® Börülce Salatası için tıklayın
|