Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

TERBİYELİ BEYKOZ PAÇASI (İstanbul)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Balıkesir Yemekleri
Bilecik Yemekleri
Bursa Yemekleri
Çanakkale Yemekleri
Edirne Yemekleri
İstanbul Yemekleri
Kırklareli Yemekleri
Kocaeli Yemekleri
Sakarya Yemekleri
Tekirdağ Yemekleri
Yalova Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


TERBİYELİ BEYKOZ PAÇASI (İstanbul)

im
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159
Şehir: Balgat
Kısa URL: https://ml.md/lc81643
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2012
2,076 defa indirildi / yazdırıldı




Necip Usta

10 adet koyun (veya keçi) paçası
1/2 limonun suyu
8 litre su
4 diş sarmısak
1 baş soğan
2 çorba kaşığı tuz
5 su bardağı paça suyu
1 kahve fincanı un
5 dilim beyaz ekmek (1 santim kalınlığında)
2 çorba kaşığı yağ
5 adet yumurtanın sarısı
2 adet sulu limonun suyu
1/2 tatlı kaşığı tuz

Tırnakların bulunduğu çatal kısmı 2 santim yarıp içindeki kıl torbasını çıkarıp atınız. Çatal kısmın üzerindeki tırnak gibi küçük şeyleri kesip atınız. Hafif alevli ateşte tutarak paçadaki kılları yakıp 2-3 su yıkadıktan sonra bütün malzemeyi ilâve edip, bir kere kaynatıp, üzerine toplanan köpüğü alarak atınız ve ağzı kapalı kaynatarak 4,5 saat pişiriniz ve kontrol ederek ateşten alınız.
Paçaları kevgirle susuz bir kaba çıkarınız. Kemiklerini ve tırnak kısmını çıkarıp atınız. Paçaları ortadan boyuna ikiye yarınız.
Paça suyunu 5 bardak olarak süzdürüp bir tencerede bir kere kaynatınız. 1 kahve fincanı unu hafif sulandırıp paça suyuna karıştırarak ilâve ediniz, ağır ağır 5 dakika kaynatınız.
Ekmeklerin kenarlarını çıkarıp, 2 kaşık yağı kızdırıp ekmekleri ilâve ederek alt ve üst çevirerek kızartınız ve 1'er kişilik güveçlere veya çorba tabaklarına 1'er dilim ekmek koyunuz ve her ekmeğin üzerine 4 adet yarımşar paça yerleştirip sıcak tutunuz.
Küçük bir tencereye yumurta sarısını, limon suyunu ve tuzunu koyup bir çırpma teliyle biraz çırpınız. Kaynayan paça suyunu da azar azar ilâve ederek devamlı çırpınız.
Terbiyeli paça suyunu her tabağa eşit olarak ilâve edip hemen servis yapınız.






TERBİYELİ BEYKOZ PAÇASI (İstanbul) Tarifleri Balıkesir Yemekleri



(1 adet TERBİYELİ BEYKOZ PAÇASI (İstanbul) 25,729 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort