|
|
Terbiyeli Biftek |
|
beyzam nur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.01.2012
Mesajlar: 54 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc71355
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2012
2,026 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet biftek ya da antrkot
1 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğanın suyu
2 diş sarımsak
1 su bardağı süt
Derin bir kabın içine soğanın suyunu çıkarıp koyun. Üzerine etleri, yoğurdu ve zeytinyağını da ekleyip elinizle etleri ovalayın. Son olarak sütü ve ezilmiş sarımsakları ekleyip üzerini kapatıp buzdolabında bir gece kadar bekletin. 4-5 saat de yeterli olacaktır. Sabah işe giderken hazırlarsanız akşam geldiğinizde ziyafet etiniz hazır demektir. Pişireceğiniz zaman etleri terbiyesinden sıyırın. Yağsız bir tavada ya da fırının ızgarasında iki yüzünü de pişirip 2 dakika dinlenmeye aldıktan sonra servis yapmalısınız.
|
|
Terbiyeli Biftek Tarifleri Et Yemekleri
|
|