|
|
Terbiyeli Düğün Çorbası |
|
pomat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2012
Mesajlar: 133 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc80386
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2012
1,508 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik Kase
2 Çay Kaşığı tuz
500 gr kuzu gerdanı
1 Çorba Kaşığı pirinç
1 Adet yumurta sarısı
1 Çay Kaşığı karabiber
1 Adet limon suyu
2 Çorba Kaşığı un
1 Tatlı Kaşığı kırmızı toz biber
10 Su Bardağı su
Eti yıkayın, tencereye alıp 8 su bardağı su ekleyin. Tuz ve karabiber serpip kısık ateşte, et yumuşayıp kemiklerinden ayrılana kadar pişirin. Eti kevgirle ayrı bir kaba alıp kemikli kısımlarını çıkarın. Ayrı bir tencerede yıkanmış pirinci 2 su bardağı suda hafif haşlayın. Üzerine, tenceredeki et suyunu tel süzgeçten geçirerek dökün ve kısık ateşte pişirin. Un, yumurta sarısı ve limon suyunu küçük bir kapta çırpma teli ile pütürsüz kıvama gelene kadar çırpın. 1 kepçe sıcak et suyunu azar azar ekleyip malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpın. Yumurtalı karışımı çorbaya hızlı hızlı dökerek ve çorbayı sürekli karıştırarak ilave edin. Çorba kaynamaya başlayınca kemiksiz eti ekleyin. Tuzunu kontrol edin. Kısık ateşte arada bir karıştırarak 15 dakika daha pişirin.Sana klasik kase içerisinde kırmızı toz biberi kızdırın ve çorbanın üzerine dökerek servis yapın.
|
|
Terbiyeli Düğün Çorbası Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|