|
|
Terbiyeli Haşlama |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc45404
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2009
3,012 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr dana eti
1 yemek kaşığı Knorr Domatesli Soğanlı Çeşni
½ su bardağı pilavlık bulgur
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
3 yemek kaşığı sıvı margarin
2 adet kereviz
1 adet kabak
2 adet patates
1 yemek kaşığı Knorr Toz Et Bulyon
6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kekik
2 adet havuç
1 adet yumurta (terbiyesi için)
2 yemek kaşığı yoğurt (terbiyesi için)
½ demet maydanoz (terbiyesi için)
Hazırlanışı
1. Kerevizin kabuklarını soyun, kuşbaşı doğrayıp limonlu suda bekletin.
2. Kabağın ve havucun kabuklarını kazıyıp çubuk şeklinde doğrayın.
3. Patateslerin kabuklarını doğrayıp 4 parçaya bölün.
4. Bulguru bir süzgeç yardımı ile yıkayın.
5. Derin bir tencerede margarini kızdırıp etlere renk verdirin.
6. Etler rengini alınca doğranmış havuç ve patatesleri ekleyip kavurun. Havuçlar ve etler yumuşamaya başlayınca içine Knorr Toz Et Bulyon'u, Knorr Domatesli Soğanlı Çeşni'yi, suyu, bulguru, kabağı, kerevizi, kekiği, kırmızı pul biberi ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
7. Sebzeler pişerken küçük bir kaseye yoğurt, yumurta, kıyılmış maydanozu koyup karıştırın.
8. Hazırladığınız terbiyeyi ateşten indirmeden önce ekleyerek bir taşım kaynatıp sıcak olarak servis edin.
|
|
Terbiyeli Haşlama Tarifleri Knorr Yemek Tarifleri
|
|