|
|
TERBİYELİ İÇ BEZELYE |
|
zafira
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2007
Mesajlar: 276
|
Kısa URL: https://ml.md/lc13669
Gönderme Tarihi: 09.May.2007
2,475 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
1 Kg. taze iç bezelye,
6 çorba kaşığı tereyağı,
1 yumurta,
yeteri kadar tuz,
1 kahve kaşığı karbonat
12 bardak su.
Yapımı : Karbonat ve bir çorba kaşığı tuzla birlikte tencereye konacak su kaynantılır. Su kaynayınca bezelyeler içine atılır ve bunlar hafifçe pişinceye kadar yani 8-10 dakika tencerenin kapağı açık tutularak haşlanır. Tencere kapağı açık tutulmak suretiyle bezelyelerin yeşil rengi muhafaza edilmiş olunur. Bezelyeler haşlanınca fazla vakit geçirmeden ateşten indirilir, süzgece konur ve suları süzülür.
Bezelyeler süzüle dururken bir tencereye dört çorba kaşığı tereyağı koyarak çok hafif bir ateşte eritilir. Yağ eriyince bezelyeler buna katılır. Üzerlerine de yeteri kadar tuz serpildikten sonra bezelyeler sık sık tahta bir kaşıkla karıştırılarak çok hafif bir ateşte 3-4 dakika tutulur.
Bir kenarda kalmış olan iki kaşık yağ eritilir ve bir kabın içinde çırpılmakta olan yumurtanın üzerine azar azar boşaltılır, terbiyesi yapılır. İçine birkaç damla limon da konduktan sonra terbiye, sıcak bir servis tabağına veya güvece konmuş olan bezelyelerin üzerine boşaltılır ve vakit geçirmeden servis yapılır.
|
|
TERBİYELİ İÇ BEZELYE Tarifleri Dereotu Tarifleri
|
|