Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Terbiyeli İşkembe Çorbası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Acı Çorba Tarifleri
Balık Çorbası Tarifleri
Balkabağı Çorbası Tarifleri
Biber Çorbası Tarifleri
Brokoli Çorbası Tarifleri
Buğday Çorbası Tarifleri
Ciğer Çorbası Tarifleri
Domates Çorbası Tarifleri
Düğün Çorbası Tarifleri
Ekmek Çorbası Tarifleri
Ekşi Çorba Tarifleri
Et Suyu Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Ezme Çorba Tarifleri
Ezogelin Çorbası Tarifleri
Fasulye Çorbası Tarifleri
Havuç Çorbası Tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifleri
İşkembe Çorbası Tarifleri
Kabak Çorbası Tarifleri
Karnabahar Çorbası Tarifleri
Kereviz Çorbası Tarifleri
Konsome Tarifleri
Kruton Tarifleri
Köfteli Çorba Tarifleri
Köy Çorbası Tarifleri
Kremalı Çorba Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri
Lahana Çorbası Tarifleri
Makarnalı Çorba Tarifleri
Mantar Çorbası Tarifleri
Mercimek Çorbası Tarifleri
Mısır Çorbası Tarifleri
Nohutlu Çorba Tarifleri
Paça Çorbası Tarifleri
Pancar Çorbası Tarifleri
Patates Çorbası Tarifleri
Patlıcan Çorbası Tarifleri
Peynirli Çorba Tarifleri
Pırasa Çorbası Tarifleri
Pirinç Çorbası Tarifleri
Sarımsak Çorbası Tarifleri
Sebze Çorbası Tarifleri
Şehriye Çorbası Tarifleri
Soğan Çorbası Tarifleri
Soğuk Çorba Tarifleri
Süt Çorbası Tarifleri
Tarhana Çorbası Tarifleri
Tavuk Çorbası Tarifleri
Tavuk Suyu Tarifleri
Terbiyeli Çorba Tarifleri
Yayla Çorbası Tarifleri
Toyga Çorbası Tarifleri
Yoğurt Çorbası Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Terbiyeli İşkembe Çorbası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc179337
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2024
38 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo iyi temizlenmiş işkembe
7 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sirke
1,5 litre su
4 yemek kaşığı un
Sıvı yağ
Terbiyesi için;
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım limonun suyu

İşkembeler bir saat sirkeli suda bekletilir, sonra küp şeklinde doğranır, 45 dakika doğranan işkembeler düdüklü tencerede 1,5 litre suda pişirilir. Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile 4 yemek kaşığı un kavrulur, haşladığımız işkembenin soğumuş suyunu kavrulan una topaklanmaması için azar azar yedirilerek konur, işkembeler bu karışıma dökülür, kaynatılır 15 dakika kaynatılan işkembeye arzü edilen miktarda sarımsak dövülür ve sirke ile birlikte çorbaya konur.
Çorbayı ocaktan almaya yakın terbiyesi hazırlanır, yumurta sarısı yoğurt, limon suyu ve un çırpılır yavaş yavaş çorbaya ilave edilir.10 dakika daha kaynamaya bırakılır.
Servis yapacağınız çorbayı kırmızı pul biber ve karabiberle süsleyip servise sunabilirsiniz.


Terbiyeli İşkembe Çorbası

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172658
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2023
172 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

1 kg dana işkembe, temizlenmiş
1 ½ tatlı kaşığı tuz
½ adet limonun suyu
1 adet orta boy soğan, dörde bölünmüş
4 diş sarımsak, soyulmuş
Terbiye için:
30 g un
1 adet limonun suyu
2 adet yumurtanın sarısı
100 ml su
Servis için:
30 g tereyağı veya sadeyağ
1 çay kaşığı kırmızıbiber
100 ml üzüm sirkesi
4 diş sarımsak, dövülmüş

İşkembeyi bol suda birkaç su yıkayın. Tencereye alıp üzerine üç parmak çıkacak kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.
Yarım limonun suyunu, soğanı ve sarımsakları ekleyerek işkembeyi yumuşayana kadar haşlayın.
Haşlanan işkembeyi delikli kepçeyle tencereden çıkarın. Tercihen 1,5 santim ebadında küp küp doğrayın.
Tuzlama usulü isterseniz kesme şeker büyüklüğünde, klasik usulde isterseniz de ince kıyım şeklini tercih edin.
İşkembenin suyunu tel süzgeçten bir başka tencereye alarak kaynatın.
Bu sırada terbiyeyi hazırlayın. Una, limon suyu, yumurta sarısı ve 100 ml su ilave ederek pürüzsüz kıvama gelene dek çırpın.
Karışımı kaynamakta olan işkembe suyuna azar azar ve sürekli karıştırarak dökün.
Doğranan işkembeleri ve tadına bakarak ½ tatlı kaşığı tuzu ekleyin.
Tuz miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. 5 dakika daha kaynatın.
Yağı kızdırıp kırmızıbiberi ilave edin. Sirkeyi sarımsakla karıştırın. Çorbanın üstüne biberli yağ gezdirip sirkeli sarımsakla servis edin. Üstüne dilediğiniz baharatları serpiştirin.

Not: Sakatat çorbaları, Osmanlıların da çok fazla rağbet ettiği yemeklerdir. Genel inanışa göre her sakatatın ayrı bir yararı vardır. Hayvanın midesi olan işkembenin de midevi olduğuna inanılır. O yüzden gece gezmelerinde yemeyi içmeyi abartanlar sabaha karşı soluğu işkembecilerde alır.



Terbiyeli İşkembe Çorbası

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163783
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2022
247 defa indirildi / yazdırıldı




1000 gram işkembe
2 yemek kaşığı ile tereyağı
2 yemek kaşığı ile un
Haşlamak için:
Yarım limon suyu
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş temizlenmiş sarımsak
6 su bardağı kadar su
Terbiyesi için:
1 yumurtanın sarısı
3 yemek kaşığı ile un
3 yemek kaşığı ile yoğurt
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı ile tuz
Servisi İçin:
Yarım çay bardağı sirke
4 diş kadar sarımsak

İyi temizlenmiş isteğe göre sirkeli su da beklettiğiniz işkembeye, limon suyunu, sarımsağı, kuru soğanı ve su ilavesi ederek yumuşayana kadar yaklaşık olarak 40 dakika kadar haşlayın
Haşlanan işkembeyi bir kevgir ile bir kaba alarak küçük küpler halinde doğrayın.
Çorbanın renginin daha berrak olabilmesi için; haşlama suyunu süzün.
Tereyağını derin bir tencerede erittikten sonra.
Unun, o mis gibi kokusunu duyana kadar kavurun.
Süzdüğünüz ve ılınmış olan haşlama suyundan çorba tenceresine azar azar eklemeye devam edin.
Unun topaklanmasını önlemek için; tel bir çırpıcı ,ile hızlıca karıştırmaya devam edin.
Çorbanın terbiyesini hazırlamak için; yumurta sarısını, unu, yoğurt, limon suyunu ve tuzu ayrı bir kapta iyice çırpın.
Hazırladığınız bu çorbanın terbiye karışımını kaynamakta olan haşlama suyu ile ılıştırarak çorba tenceresine azar azar ekleyerek hızlıca karıştırın.
Son olarak ise; küçük parçalar halinde doğradığınız işkembeyi kaynayan çorbanıza ilave ederek kısık ateşte, 15 dakika kadar kaynatarak pişirmeye devam edin .
Sarımsakları rendeleyin ve sirke ile karıştırın.
Servis kâselerine aldığınız çorbanıza, sarımsaklı sirke ilave ederek sıcak olarak servis yapın.



Terbiyeli İşkembe Çorbası

bozayı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.07.2020
Mesajlar: 53
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc155997
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2021
416 defa indirildi / yazdırıldı




4 yemek kaşığı, un
4 yemek kaşığı, yoğurt
1 tane limon
Su
Tuz
Üzeri için:
2 diş sarımsak
Sirke

Büyük bir tencerede ya da düdüklü tencerede önce işkembe pişirilir.
Bu arada; bir kâsede yoğurt, limon suyu, un ve soğuk su karıştırılır azar azar sıcak su ilave edilerek devam edilir ve terbiye hazırlanır.
Haşlanan işkembeler küçük küçük doğranır ve tencereye alınır.
Üzerine yavaş yavaş terbiye dökülerek sürekli karıştırılır ve tuz eklenir.
Biraz daha pişirilir.
Sarımsak dövülür ve içine sirke ve az pul biber eklenerek sosu hazırlanır.
İşkembe pişince ocaktan alınır.
Yanında sosuyla servise hazır olur.



Terbiyeli İşkembe Çorbası

selena
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.10.2020
Mesajlar: 35
Kısa URL: https://ml.md/lc153786
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2020
372 defa indirildi / yazdırıldı




https://acunn.com

1 kilogram işkembe (iyi temizlenmiş)
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
Haşlamak için:
1/2 adet limon suyu
1 adet küçük boy kuru soğan
2 diş sarımsak
6 su bardağı su
Terbiyesi için:
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı yoğurt
1/2 adet limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Servisi için:
1/2 çay bardağı sirke
4 diş sarımsak

İyi temizlenmiş 1 kilogram işkembenin üzerini geçecek kadar su ilave edip, işkembeler yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika haşlayın. İşkembe haşlandıktan sonra bir kevgir yardımıyla başka bir kaba aktarın.
Ayrı bir tavada 3 yemek kaşığı tereyağını eritip üzerine 3 yemek kaşığı unu ileve edin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun; süzdüğünüz ve ılınmış olan haşlama suyundan tavaya azar azar ekleyin. Unun topaklanmaması için; bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın.
Bu karışımı işkembeleri haşladığınız tencerenin içerisine sürekli olarak karıştırarak yavaş yavaş yedirin. Çorbanın terbiyesini hazırlamak için; 4 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz, 1 adet yumurta sarısı ve yarım limon suyunu ayr bir kapta çırpın.
Terbiye karışımını kaynamakta olan haşlama suyu ile ılıştırdıktan sonra çorba tenceresine azar azar ekleyin ve hızlıca karıştırın.
Son olarak, haşlanan işkembeyi çorbaya ilave edin ve kısık ateşte, 15 dakika kadar kaynatarak pişirin.
Sarımsakları rendeledikten sonra sirke ile karıştırın. Servis kaselerine aldığınız çorbayı, sarımsaklı sirke ilavesiyle sıcak olarak servis edin.



Terbiyeli İşkembe Çorbası

hekim hanım
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2020
Mesajlar: 36
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc148095
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2020
570 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilogram işkembe
1 çay bardağı sirke
2 litre su
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4-5 diş sarımsak
Terbiyesi için:
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet limon

Küp küp doğradığınız işkembeyi bol suyla iyice yıkayın.
Yıkadıktan sonra bir kaba alıp üzerine yarım çay bardağı sirke dökün.
Üzerine de sıcak su gezdirip yaklaşık 40 dakika bu şekilde bekletin.
Daha sonra bol suyla yıkayarak düdüklü tencereye alıp haşlayın.
Haşladıktan sonra suyunu süzün ve tekrar su ekleyin.
Yaklaşık 15-20 dakika kadar daha haşlayın.
Sıvı yağı da farklı bir tencerede ısıtın.
Un ekleyip kavurun.
İşkembenin suyundan birkaç kepçe ilave edin.
Bu karışımı da işkembeye yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
Bir yandan da terbiyesi için yoğurt, yumurta sarısı, un ve yarım limonun suyunu bir kasede çırpın.
Çorbadan 1-2 kepçe kadar alıp terbiyeyi ılıştırdıktan sonra yavaş yavaş çorbanıza ekleyin.
İyice karıştırın.
Kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirin.
Dilerseniz çorbanızı sarımsak ve sirke ile servis edebilirsiniz.



Terbiyeli İşkembe Çorbası

tarifler
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.03.2019
Mesajlar: 31
Şehir: Kastamonu
Kısa URL: https://ml.md/lc141346
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2019
790 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

1 kilogram işkembe
1 su bardağı mısır unu
1 yemek kaşığı buğday nişastası
6-7 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
Terbiyesi için:
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için:
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Öncelikle, işkembeyi bol su altında defalarca yıkayın. Suyunu süzdürüp, mısır unuyla her tarafını ovun. Sonra tekrar bol su altında, işkembeler bembeyaz oluncaya dek yıkayın. 2-3 parçaya ayırıp, ortalama 4 litrelik bir tencereye alın ve üzerini su doldurup haşlamaya bırakın.
İyice haşlanınca, el kevgiriyle işkembe parçalarını kesme tablasının üzerine alın. El dayanacak sıcaklığa geldiği zaman, ince ince doğrayın. İşkembenin suyunu süzdürerek başka bir tencereye alın, doğradığınız işkembelerle birlikte suyu, tencerenin dolmasına yakın tamamlayın.
Tencereyi tekrar ocağa alın. Ezilmiş sarımsağı ve tuzunu katın. Nişastayı bir kaseye alıp, çorbanın suyuyla ılıştırarak ezin ve karıştırarak çorbaya katın. Çorba kaynayınca, limonla birlikte iyice çırptığınız yumurtayı, iki kaşık çorba suyuyla ılıştırarak çorbaya ekleyin. 5 dakika sonra ateşten alın.
Servis öncesi erimiş tereyağında kırmızı pul biberi kızdırın. Kaselere aldığınız çorbanın üzerine gezdirin. Sirke koyarak servis yapın.


Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 11.02.2021


Terbiyeli İşkembe Çorbası

yemek öğretmeni
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.03.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Münih
Kısa URL: https://ml.md/lc141342
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2019
666 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilogram temizlenmiş dana veya koyun işkembesi
3 yemek kaşığı un
2-3 yemek kaşığı sirke
5-6 diş sarımsak
Sıvı yağ
Tuz
Toz biber
Su
Terbiyesi için:
1 yumurta sarısı
Yarım limon suyu
2 yemek kaşığı yoğurt

İşkembeleri temizleyip sirkeli suda beklettikten sonra küp küp doğrayın. Yumuşayana kadar suda haşlayıp süzün, suyunu atmayın.
Bir tencerede yağ ile unu kavurun. Haşlama suyunu yavaş yavaş ekleyip unu iyice ezin ve kaynamasını bekleyin. Kaynayınca işkembeleri ilave edin. İstediğiniz miktarda sirke, sarımsak ve baharat eklenip pişirmeye devam edin.
Terbiyesi için gerekli malzemeleri bir kasede iyice karıştırıp çorba suyu ile ılıştırarak çorbaya ekleyin. 3 dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alın.



Terbiyeli İşkembe Çorbası

dönmedolap
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.04.2018
Mesajlar: 24
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc133365
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2018
1,431 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. İşkembe (temizlenmiş)
2 çorba kaşığı un
2 yumurta sarısı
1,5 limon suyu
1 fincan sirke
5-6 diş sarımsak
4 diş sarımsak (haşlarken kullanmak için)
1 kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı acı pul biber

Temizlenmiş işkembeyi bol suda bir kaç su yıkayın.
Tencereye koyun,suyu üzerine 3 parmak çıkacak kadar koyun. Yarım limonun suyunu ve 4 diş doğranmış sarımsakları ekleyerek işkembeyi yumuşayana kadar haşlayalım. (Bu işlem düdüklüde olursa 45 dk. normal tencerede olursa 4 saat sürebilir.)
Haşlama sırasında kullandığımız limon ve sarımsak, tadının ve renginin iyi olması içindir.
Haşlanan işkembeyi delikli kepçe ile tencereden çıkararak minik minik doğrayın. Tencerede kalan suyu kısık ateşte dursun.
Bu arada işkembe haşlanırken, tencereyi açmaya yakın, terbiyesini hazırlayalım. 2 kaşık una bir limon suyu,2 ad. Yumurta sarısını ve 1-2 fincan su ilave ederek iyice pürüzsüz ve topaksız olana kadar çırpalım.
Bu terbiyeyi işkembe suyuna azar azar dökerek ve sürekli karıştırarak terbiye edelim. Sonra içine dilimlenmiş işkembeyi ekleyin.
Tuzunu istediğiniz ayarda dökün. Ve 5-10 dakika daha kaynatın.
Ayrı bir kasede dövülmüş sarımsak üzerine sirke koyun. Bir küçük derin tavada da az bir acı biber ile tereyağını eritin.
Çorbayı servis için kâselere koyduktan sonra isteyen arzuya göre üzerine sirkeli sarımsak ve acı biberli tereyağı gezdirerek lezzetine lezzet katabilir.



Terbiyeli İşkembe Çorbası

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 612
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc114896
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2016
2,756 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 kg dana işkembe
1 adet kuru soğan
Terbiyesi için:
1 adet yumurta sarısı
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı yoğurt
1 limonun suyu
5.6 diş sarımsak
Üzeri için:
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber

İşkembeler küp şeklinde doğranır. İyice yıkandıktan sonra düdüklü tencereye alınır. Soyulmuş 1 soğan ilave edilir. 7-8 bardak su ilave edilir. Düdüklünün kağağı kapatılır, pimi çıktıktan sonra 40-45 dakika pişirilir.
Bir kasede terbiyesi hazırlanır. Bunun için yumurta sarısı, un, yoğurt, limon suyu, dövülmüş sarımsak, 1,5 bardak su ilave edilir mikserle çırpılır.
İşkembenin suyundan 1-2 kepçe alınarak terbiyenin üzerine dökülerek ılıştırılır.
Hazırlanan terbiye düdüklüdeki işkembenin üzerine dökülerek karıştırılır.
Birkaç taşım kaynatılarak altı kapatılır.
Üzeri için bir tavada yağ ve biber beraberce kızartılır. Servis esnasında çorbaların üzerine birkaç kaşık dökülür.



Terbiyeli İşkembe Çorbası

dozer
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 12.05.2014
Mesajlar: 19
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc98176
Gönderme Tarihi: 13.May.2014
2,194 defa indirildi / yazdırıldı




1 Kg. Temizlenmiş Dana İşkembesi
3 Lt Su
1 adet Kuru Soğan
1 Adet Limonun Suyu
1 çorba kaşığı margarin
Terbiye İçin;
2 Adet Yumurta Sarısı
1 Yemek Kaşığı Un
1 Adet Limonun Suyu
1 Su Bardağı Su
Sos İçin;
4-5 diş ezilmiş sarmısak
2 kaşık sirke

İşkembeyi bol suda yıkarak iyice temizleyin.
Kuşbaşı doğrayıp 3 Lt. kaynamış suya koyun.
İçine limon suyu, soğan ve yağını da ilave edip, işkembeler iyice yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.
Kaynarken üzerindeki köpükleri bir kaşık yardımıyla alın.
Sonra ateşten alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca işkembeyi çok ufak parçalar halinde doğrayın.
10 su bardağı kadarını doğranmış işkembelerle birlikte bir tencereye koyup, kaynatın ve tuzunu ekleyin.
Terbiyesi için bir kapta yumurta sarısını, 1 limon suyunu, 1 kaşık unu ve 1 bardak suyu iyice karıştırıp işkembe suyundan biraz ilave ederek terbiyeyi ılıştırın.
Kaynamakta olan işkembe çorbasına azar azar dökerek ekleyin.
3-4 dakika kaynatın ve kapatın.
Ezilmiş sarımsak ile sirke karışımını isteğe bağlı ekleyin.


Terbiyeli İşkembe Çorbası

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc95213
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2014
2,306 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006


1 kg işkembe (dana, kuzu)
8 gr sarımsak
100 gr sirke
Tuz, pul biber
Terbiye İçin:
70 gr un
200 gr soğuk su

Temizlenmiş işkembeyi birkaç parçaya ayırdıktan sonra blanşi (şok haşlama) yapılır. Şok haşlamadan geçirilmiş işkembe tekrar temiz tencereye konur. Üzerine 3-4 litre (15-20 su bardağı) soğuk su doldurulup ocağa konur. Kaynamaya başlarken ateşi kısılarak kapak kapalı bir şekilde yavaş yavaş 3-5 saat kadar kaynatılarak pişirilir. İşkembe piştiği zaman tencerede 1,7 litre (9 su bardağı) civarı pişme suyu kalmalıdır. İşkembe alınıp bir tahta üzerinde ince ince (konkase) kıyılıp tekrar suyun içine atılır. Bir kap içinde bir çırpma teli yardımıyla un 200 gr. (1 su bardağı) soğuk su ile ezilir. İşkembeler kaynamaya bırakılır. Pişmesine yakın, çorba kaynarken durmadan karıştırılarak terbiye çorbaya sicim gibi dökülerek eklenir ve dört beş dakika daha kaynatılıp tuzu kontrol edilir. Sarımsak bir fiske tuzla havanda dövülür. İçine sirke eklenir. Bir kaseye veya sos kabına konur. Çorba sosundan ilave edilerek servis edilir.


TERBİYELİ İŞKEMBE ÇORBASI

im
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159
Şehir: Balgat
Kısa URL: https://ml.md/lc80090
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2012
3,274 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo dana işkembesi
1 çorba kaşığı tuz
25 su bardağı su (5 litre)
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 çay kaşığı kırmızıbiber
6 diş sarımsak
1 kahve fincanı sirke
Terbiyesi için:
1 adet limon suyu
2 çorba kaşığı su
4 adet yumurta sarısı

İşkembeyi iyice temizledikten sonra bir tencereye koyup, üzerine tuzunu ve suyunu ilâve edip, hızlı ateşte kaynatınız. Kaynarken üzerinde toplanan köpükleri bir kevgirle alarak atınız. Köpük kesilince tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte işkembenin pişmesine göre piştiğini kontrol ederek 4 saat pişiriniz. Kalan işkembe suyu 10-12 bardak kadar olmalıdır. Su azalmışsa üzerine su ilâve ediniz ve tekrar kaynatınız.
İşkembeyi sudan çıkarıp küçük parçalara doğrayınız ve yeniden suya atarak bir taşım kaynatınız.
Tereyağını bir kapta eritip, kırmızıbiber karıştırınız; kâseye koyduğunuz çorbanın üzerinde birazını gezdiriniz.
Küçük bir kuşaneye 4 yumurta sarısını, 1 limon suyunu ve 2 kaşık unu ilâve ederek ağır ateşin üzerinde, içinde az sıcak su bulunan bir tavanın içine oturtunuz. Bir çırpma teliyle 2 dakika iyice çırpınız.
Sonra kaynamakta olan çorbanın suyundan sicim gibi akıtarak 2 kepçe su yedirip hemen çorbanın içine karıştırınız.
Sarmısakları soyup, incecik dövünüz, sirke ile karıştırıp, çorbanın yanında biberli yağ ile servis yapınız.


Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 01.11.2016


TERBİYELİ İŞKEMBE ÇORBASI

Hafize Sultan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.04.2011
Mesajlar: 54
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc63367
Gönderme Tarihi: 22.May.2011
2,708 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. işkembe
2 kaşık yağ
2 kaşık un
Terbiyesi:
3 yumurta
2 kahve fincanı sirke
6 diş sarımsak
1 limon
tuz
kırmızı biber
2 kaşık yağ
2 kaşık un

1 Tencereye bolca, su, tuz ve iyice temizlenmiş işkembeyi koyup ateşe bırakın.
2 Su kaynayıncaya kadar tencerenin kapağını kapamayın. Bu sırada üstünde biriken köpükleri bir kevgirle alın.
3 Köpük kesilince, tencerenin kapağını kapatın. İşkembeler pişinceye kadar kaynatın. Tencerede 8 bardak su kalınca ateşten indirin.
4 İşkembeleri sudan çıkarıp doğrayın.
5 Başka bir tencereye 1 kaşık yağ ve un koyup hafifçe kavurun.
6 Sonra işkembe suyunu yavaş yavaş ilave edin yağla unu iyice ezin.
7 Bir taşım kaynatın ve doğranmış işkembeleri alın. Tekrar bir-iki dakika daha kaynatıp terbiyesini koyun.
8 Terbiye konduktan sonra 1-2 dakika daha kaynatıp ateşten indirin.
9 Kaseye boşaltıp üzerine kırmızı biberli yağ gezdirin. Yanında, sarımsaklı sirke ile servis yapın.


Terbiyeli İşkembe Çorbası

eksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.01.2011
Mesajlar: 237
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc61228
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2011
2,958 defa indirildi / yazdırıldı




Koyun işkembesi (2 adet)
16 bardak su
1 çorba kaşığı tuz
TERBİYESİ İÇİN:
40 gram tereyağı (2 kaşık)
50 gram un (bir kahve fincanı)
1 limon, yarım litre süt veya su
3 yumurtanın sarısı
ÜZERİNE:
30 gram yağ (1 kaşık)
2 tatlı kaşığı kırmızı biber
ARZU EDİLİRSE YANINDA:
1 limon veya 1 fincan sirke
sarımsak

Büyükçe bir tencere içerisine, onaltı bardak su, tuz ve kazınırcasına temizlenmiş ve yıkanmış işkembeleri koyarak tencereyi ateşe oturtunuz. Üzerinde beliren köpükleri delikli kepçe ile aldıktan sonra, tencerenin kapağını kapatıp, işkembeleri yumuşayıncaya kadar beş saat kadar pişiriniz. İşkembeler piştikten sonra, suyun yan yarıya azalması icabeder. (Eksik olursa, bir bardak daha ilâve edip, kapaksız kaynatarak yarı etmelidir.)
İşkembeler pişince tencere içerisinden çıkarıp, küçük parçalar halinde doğrayınız ve tekrar tencereye atınız. Başka bir tencere içerisinde iki çorba kaşığı yağ ile bir kahve fincanı un koyarak, sarartmadan iki dakika kavurunuz. Sonra bunun üzerine kaynamakta olan çorbadan beş altı kepçe kadar katınız. Birkaç sefer karıştırdıktan sonra, hafif ateş üzerinde onbeş dakika daha kaynatınız.
Bu arada, bir tencere içerisine, üç yumurtanın sarısı, bir limonun suyu ile yarım bardak su veya soğuk süt koyarak, çatalla çırptıktan sonra elde ettiğiniz bu terbiyeyi, kaynamakta olan çorbaya katınız, iki dakika kadar ateşte bırakarak, kâseye boşaltıp, üzerine az kızdırılmış içinde kırmızı biber bulunan yağ gezdiriniz. Arzu edilirse bir kahve fincanı sarımsaklı sirke veya limonla servis yapınız.


Terbiyeli İşkembe Çorbası

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc61064
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2011
3,230 defa indirildi / yazdırıldı




İşkembe için:
1 kg dana işkembesi (iyice yıkanıp temizlenmiş)
5 litre (25 su bardağı) su
1 çorba kaşığı tuz
1/4 su bardağı rafine yağ
1 diş sarımsak
1/4 limon
Çorba için:
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1/4 su bardağı limon suyu
4 yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı su

Temizlenmiş işkembeyi büyükçe bir tencereye (tercihen bakır) koyup tuzu, rafine yağı, limonu, sarımsağı ve suyu koyup harlı ateşte kaynamağa bırakınız.
Kaynayan suyun üstünde toplanan köpükleri delikli kepçeyle temizleyiniz. Ateşi orta sıcaklığa getirip, arasıra bir bıçakla işkembenin pişip pişmediğini kontrol ederek, 3,5-4 saat pişiriniz.
İşkembe piştikten sonra delikli kepçeyle tencereden alarak bir kevgirin üstünde soğutunuz.
İşkembenin piştiği sudan 12 su bardağı su alarak orta boy bir tencereye koyup ağır ateşte kaynatınız.
Genişçe bir tencereye su doldurup kaynatınız. Üstüne ufak bir kap koyup içine yumurta sarılarını, limon suyunu ve suyu ekleyiniz. Çırpma teli ile 2 dakika çırparak terbiyeyi hazırlayınız. Kaynamakta olan işkembe suyundan iki su bardağı alarak terbiyeye iyice karıştırınız.
Terbiyeyi işkembe suyuna karıştırıp, kıyılmış işkembeleri de ekledikten sonra servis kaselerine boşaltınız.
Küçük bir kapta tereyağı eritiniz. Kırmızıbiberi ekleyip karıştırdıktan sonra, kaselerin üstüne eşit olarak döküp servis ediniz.

Not: Terbiyeli işkembe çorbası, alışılmış işkembe çorbasının limon ve yumurtayla karıştırılmış bir biçimidir.


Terbiyeli İşkembe Çorbası

mudi
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 24.11.2010
Mesajlar: 19
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc58338
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2010
2,569 defa indirildi / yazdırıldı




2 koyun işkembesini temizleyip kazıyın. Yeteri kadar temizlendikten sonra iri parçalara ayırıp bir tencerede 14 bardak suda pişirin. Piştikten sonra doğrayın. 3 yumurta sarısını, 1 limon suyuyla karıştırarak terbiyesini hazırlayın. Yavaş yavaş karıştırarak çorbaya katın. 1 kaşık kızgın yağda kırmızı biberi ezip dökün. Sirke ve sarmısağını koyun. Sofraya sıcak getirmeye dikkat edin.


TERBİYELİ İŞKEMBE ÇORBASI

Tvoli
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.05.2010
Mesajlar: 21
Şehir: Sinop
Kısa URL: https://ml.md/lc52225
Gönderme Tarihi: 28.May.2010
2,974 defa indirildi / yazdırıldı




Gayet temiz bir işkembeyi yeterli su ile bir tencerede orta ateş üstünde kaynatınız. Köpüğünü aldıktan ve gereğince piştikten sonra işkembeyi çıkarınız. Kıyma tahtasında ince kıyıp tekrar tencereye atıp tuzunu koyunuz. Daha sonra suyundan bir miktarını bir kaba, has un ilâvesiyle bulamaç yapıp şinuvadan geçiriniz. Sonra azar azar çorbaya yedirip un kokusu gidinceye kadar pişiriniz. Terbiyesini yapıp azar azar çorbaya yediriniz. Bir dakika geçince, kâseye boşaltıp üzerine biberli yağ gezdirip servis yapınız.


Terbiyeli İşkembe Çorbası

yeşil vadi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.04.2010
Mesajlar: 20
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc51119
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2010
3,021 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. dana işkembe
1 kahve fincanı sirke
8 diş sarımsak
100 gr. margarin
kırmızı biber
1 fincan un
Tuz
Terbiyesi için;
2 yumurta sarısı
1 limonun suyu

İşkembeler çok temiz bir şekilde yıkanır. El büyüklüğünde parçalar kesilip tencerenin içine konur. Ağzına kadar su doldurularak pişmeye bırakılır. Kaynayıncaya kadar üzerindeki köpükler kaşıkla alınır. 2 diş sarımsak kaynama suyuna ilave edilir. Pişen işkembeler sudan çıkarılır. Soğuyunca bir satır veya bıçak yardımıyla kıyılır. Tekrar suyunun içine atılır. Ateşe konur, 1 kahve fincanı un suyla ezilerek kaynayan çorbaya akıtılır. 2 yumurta sarısı, 1 limon suyu iyice çırpılır. Kaynayan çorba suyundan da 1 kepçe alınarak yumurtalara ilave edilip karıştırılır. Sonra hepsi çorbaya konup tuz konur. Ateş söndürülür. Kırmızı biber yağda hafif çevrilir. Kaselere konan çorbaların üzerine azar azar dökülür. Az tuzla dövülmüş 6 diş sarımsak sirkeyle karıştırılır servis yapılır.


İşkembe Çorbası

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc36724
Gönderme Tarihi: 21.May.2009
3,901 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. işkembe
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Terbiyesi
3 yumurta sarısı
5-6 diş dövülmüş sarımsak
1 limon suyu
1 çay bardağı sirke
Tuz, kırmızı biber

Temizlenmiş dana veya koyun işkembesi düdüklü tencerede iyice pişirilir. İşkembe iyice piştiğinde kaynatılan su dökülür ve işkembenin üzerine tekrar su konularak yeniden kaynatılır. Pişen işkembe küçük küçük doğranır. Bir tencerede yağ ve un hafif pembeleştirilir. İşkembenin suyu tencereye ilave edilip biraz daha kaynatılır. Küçük doğranan işkembeler de tencereye konup bir iki taşım daha kaynatılır. Bir kasede yumurta sarıları, 1 limon suyu beraberce çırpılır tencereye yavaşça ilave edilir. Sıcak servis yapılan çorba dövülmüş sarımsak, sirke, kırmızı biber ilave edilerek sıcak tüketilir.






Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifleri Ezogelin Çorbası Tarifleri



(25 adet Terbiyeli İşkembe Çorbası 2,212,438 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort