1 paket Banvit Hindi Kalça Kuşbaşı
2 kg ıspanak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
300 ml su
2 adet yumurtanın sarısı
1 adet limonun suyu
1 çorba kaşığı un
Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)
Ispanakları temizleyin. Yaprak, sap ve kök kısımlarını ayırın. Sap ve kökleri arzu ettiğiniz uzunlukta kesin. Bol kaynar suda 1-2 dak. haşlayıp, süzün.
Zeytinyağını kalın dipli ve yayvan bir tencerede ısıtıp, soğanları katın. Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 2-3 dak. soteleyin.
Hızlı ateşte ve karıştırmaya devam ederek etleri ekleyip, 2-3 dak. daha soteleyin.
Tencereyi hafifçe sallayarak malzemeyi yayın. Üzerine ıspanak köklerini yerleştirin. 100 ml su gezdirip, tuz ve karabiber serpin. Kısık ateşte, etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 15-20 dak. pişirin.
Yumurta sarısı, limon suyu ve unu iyice çırpın. Çırpmaya devam ederek ve yavaş yavaş kalan suyu akıtıp, yedirin.
Tencereyi hafifçe sallayarak, limonlu suyu yavaş yavaş ıspanak köklerinin üzerine gezdirin. Kısık ateşte 3-4 dak. daha ısıtın. Sıcak servis yapın.
ML® Terbiyeli Ispanak Çorbası (görsel)
|