MALZEME ve HAZIRLANIŞI:
Bu çorbanın, mevsiminde kuzu kuyruğundan yapılması gerekir. 4-5 kişilik porsiyon için bir kuzu kuyruğu alınft. İyice yıkayıp temizlendikten sonra, keskin bir bıçakla ve et tahtası üstünde ince ince zar gibi doğranır. Orta boy bir tencereye konarak orta hararette ateşte ve tahta kaşıkla, pembeleşinceye kadar karıştırarak kızartılır. Kızarma, yani pembeleşme tamamlanınca üzerine 3-4 su bardağı kadar su eklenir. 10-15 dakika daha kaynatılmaya devam edilir. Gereği kadar tuz atılır. Öte yandan, 2 yumarla ve limon sıkılarak çırpılır ve bu terbiyenin üzerine, kaşıkla ve yavaş yavaş çorbanın suyundan konularak aradaki ısı farkı giderildikten sonra hepsi çorbaya eklenir.
|