600 gram orta yağlı koyun eti
150 gram koyun karın boşluğu
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı domates salçası
1/2 tatlı kaşığı yaprak kırmızıbiber
10 adet (35 gr.'lık) kebap pidesi veya 5 adet normal kebap pidesi
2 adet patlıcan
1) Etin sinirlerini temizledikten sonra çift bıçakla veya zırh tabir edilen iki saplı bıçakla eti kıyınız.
2) Bir kaba koyarak tuzu, salçayı, kırmızıbiberi ilâve edip iyice yoğurunuz. Yoğurduğunuz eti 10 parçaya ayırınız.
3) Patlıcanların bütün kabuklarını soyarak et büyüklüğünde doğrayınız
4) Şişlere 3 santim uzunluğunda bir et ve bir patlıcan saplayarak, 1 kişiye 1 şişte 4 et, 5 patlıcan olarak hazırlayınız.
5) Açık ateş ızgarada etleri hafif yağlayarak şişlerle ızgaraya koyunuz. 3 dakika bir tarafını pişirip çeviriniz.
6) Pideleri 1-2 dakika etlerin üstüne kapatınız, ısınmasını ve etin suyundan biraz çekmesini temin ediniz.
7) Eti ateşten alınca tekrar pideye okşar gibi sürünüz. Pideler küçükse 5 tabağa 1'er pide yerleştirip üzerlerine kebapları bölüştürünüz, sıcak olarak servis yapınız.
Fotoğraf "mutfak kölesi" tarafından gönderildi. 25.04.2017
|