1 kahve fincanı ince bulgur
1 orta boy patates
1 orta boy havuç
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin (40 gr.)
5-6 su bardağı et suyu veya su
Tuz
Kırmızıbiber
Terbiyesi için:
1 yumurta
5 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı un (tepeleme)
Tencereye ince bulguru, tavla zarı iriliğinde doğranmış patatesi, havucu ve suyu ekleyip sebzeler yumuşayana dek ağır ateşte pişirelim. Bir kapta yoğurdu, yumurtayı, unu, 1-2 kepçe çorba suyunu çırparak azar azar ve karıştırarak çorbaya ilave edelim. Çorbayı üzeri göz göz olana dek pişirelim. Ateşten almadan 5 dk. önce tuzunu ayarlayalım. Bir tavada tereyağını eritip kırmızı biber ekleyelim. Biberli yağı çorbanın üzerine gezdirerek servis yapalım.
|