1 kg yerelması
1 adet soğan
1 adet havuç
1 kahve fincanı pirinç
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Terbiye için:
1 adet yumurta
1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı un
Üzeri için:
Dereotu
Yer elmaları soyulur, doğranır kararmaması için suda bekletilir. Soğan ince kıyılır ve yağda pembeleştirilir. Üzerine daire şeklinde doğranmış havuç eklenir. 5 dakika sonra yerelması katılır. Kapak kapatılır. 10 dakika sonra yıkanmış pirinç ve 1,5 su bardağı sıcak su eklenir. 25 dakika daha pişirilir. Bu arada terbiye malzemesi karıştırılır, pişmekte olan yemeğe eklenir, karıştırılır, ateşten alınır. Ilıyınca servis tabağına çekilir, dereotu ile süslenir.
ML® Terbiyeli Yerelması için tıklayın
ML® Terbiyeli Yerelması (görsel)
|