https://www.cumhuriyet.com.tr
3 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 bardak su
2 bardak et suyu
Tuz
Nane
Öncelikle sıvı yağı ve unu tencereye alıp kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra üzerine soğuk suyu ve iki bardak et suyunu ekleyip, kaynamaya bırakın. Diğer tarafta terbiyesi için, yoğurt, sarımsak ve yumurtayı bir kaseye alıp pürüzsüz olana kadar çırpın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp, çorbanın suyundan 1 kepçe kadar terbiyeye ilave edip, ısıyı eşitleyin. Tuzu ekleyin. Çorba ile terbiyeyi buluşturup bir iki taşım daha kaynatın. Üzerine sosu için küçük bir tavada tereyağı ve naneyi kokusu çıkana kadar kavurup, servis esnasında çorbanın üzerine gezdirin.
|