Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Tere Soslu Somonlu Krep (Fransa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tere Soslu Somonlu Krep (Fransa)

bücür
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.10.2008
Mesajlar: 24
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc28906
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2008
2,464 defa indirildi / yazdırıldı




60 g (8 çorba kaşığı) un
bir tutam tuz
1 yumurta
15 cl yağsız süt
15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (eritilmiş)
1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
15 g (4 çorba kaşığı) taze rendelenmiş Parmesan ya da kaşar peyniri
Somonlu harç:
2 taze somon dilimi (her biri yaklaşık 200 g)
15 cl tuzsuz balık suyu
1 soğan dilimi
1 defne yaprağı
1 maydanoz dalı
2 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
15 g (1 çorba kaşığı)tuzsuz tereyağı
15 g (2 çorba kaşığı) un
bir tutam tuz
bir tutam taze çekilmiş karabiber
1 yumurtanın sarısı
3 yumurtanın akı
Tereli sos:
2 demet tere (ayıklanıp yıkandıktan sonra, ince doğranmış)
1 küçük soğan (çok ince doğranmış)
30 cl tuzsuz tavuk suyu
1 çorba kaşığı un
35 g (2 çorba kaşığı) krema

Krep hamurunu hazırlamak için, unu ve tuzu büyük bir kâseye eleyip, ortasını havuz gibi açarak bu çukura yumurtayı kırın. Bir çırpma teliyle yumurtayı ortadan başlayarak yanlara doğru una yedirip, karışım kalınlaştıkça azar azar sütü dökerek, çırpmayı sürdürün. Bütün sütü una iyice yedirince, erimiş tereyağını ekleyip, kâsenin üstünü plastikfilmle örterek, serin biryerde (buzdolabında değil) 30 dakika dinlenmeye bırakın.
Bu arada harcı hazırlamak için somon filetolarını bir tavaya yerleştirip, balık suyu, soğan dilimi, defne yaprağı, maydanoz dalı ve limon suyunu ekleyin. Tavanın üstünü kapatıp, orta ateşe oturtarak, somon dilimlerini kolayca parçalara ayrılacak (ama daha fazla değil; yoksa eti kurur) kadar (5 - 6 dakika) pişirin. Tavayı ateşten alıp, balıkları delikli spatulayla geniş bir tabağa aktararak (tavadaki pişirme suyunu saklayın) derisini soyun ve kılçıklarını ayıklayın. Sonra etini çatalla parçalara ayırın.
Tereyağını bir tavada eritip, unu ekleyerek karıştırdıktan sonra, öbür tavadaki balığın pişirme suyunu sürekli karıştırarak ekleyip, bu sosu kalınlaşana kadar kaynatın. Sonra tavayı ateşten alıp, tuzu ve taze çekilmiş karabiberi ekleyerek, bir kenarda 2 dakika kadar ılınmaya bırakın. Yumurta sarısını ekleyip, çırptıktan sonra, balık parçalarının üstüne dökün. Tabağın üstünü plastik filmle örtüp, buzdolabına kaldırın.
15 cm çapında bir krep tavasını ya da küçük bir kızartma tavasını çiçekyağıyla hafifçe yağlayıp, çiçekyağı tüt-meye başlayıncaya kadar ısıtın. Sonra s. 200'de gösterilen yöntemle 8 krep yapın. Krepleri üst üste bir tabağa yerleştirip, bir kenarda bekletin.
Önce fırınınızı 190 °C'a ısıtın.
Sosu hazırlamak için tereler, doğranmış soğan ve tavuk suyunu küçük bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak karışımı bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin üstü açık olarak soğanları iyice (20-30 dakika) pişirin.
Bu arada yumurta aklarını bir kâsede iyice sertleşene (ama kurumamalıdırlar) kadar çırpın. Buzdolabındaki tabağı alıp, sertleşmiş yumurta akının önce 1/3'ünü, sonra da kalanını, somon balığı parçalarının üstüne boşaltın.
Krepleri tezgâha serip, somon balıklı karışımın 1/8'ini bir kaşıkla kreplerden birinin üstüne koyun. Krepin bir yanını alıp harcın üstüne doğru katladıktan sonra, öbür yanını da alıp, kıvırdığınız tarafın üstüne gelecek biçimde katlayın. Öbür krepleri de aynı biçimde harçla doldurup, tereyağıyla iyice yağlanmış sıcağa dayanıklı bir tabağa yerleştirin. Üstlerine Parmesan (ya da kaşar) peynirini serpip, tabağı fırına vererek, harçlı krepleri iyice kabarıncaya kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin.
Bu arada pişen tereli sosu blendıra aktarıp, iyice karıştırdıktan sonra, bir tavaya boşaltın. Unu ve kremayı bir kâsede karıştırıp, azar azar ekleyip karıştırarak, tavadaki sosa yedirin. Tavayı kısık ateşe oturtup, sürekli karıştırarak iyice koyulaştırın (ama kaynama noktasına gelmemelidir). Tavayı ateşten alıp, krepler pişinceye kadar bir kenarda ılık olarak saklayın. Krepleri fırından alıp, her birini bir düz tabağa yerleştirerek, yanlarına sostan birer kaşık koyun ve sıcak sıcak servis yapın.






Tere Soslu Somonlu Krep (Fransa) Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri



(1 adet Tere Soslu Somonlu Krep (Fransa) 39,801 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort