|
|
TERELİ BALIK SUFLESİ |
|
huri cihan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.02.2012
Mesajlar: 158 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc72420
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2012
1,735 defa indirildi / yazdırıldı
|
Michael Montignac
200 GR BEYAZ ETLİ BALIK FİLETOSU
4 YUMURTA
6 ÇORBA KAŞIĞI KREMA
2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI
2 TATLI KAŞIĞI LİMON SUYU
2 ÇORBA KAŞIĞI MAYDANOZ
Maydonoz sosu için:
1 DEMET TERE
6 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE
2 ÇORBA KAŞIĞI KREMA
2 ARPACIK SOĞANI
TUZ
KARABİBER
Balık filetolarını yıkayıp mutfak havlusunun arasında kurutun. Filetolara yumurta sarısını ve kremayı ekleyip mikserleyim Karışıma limon suyu, maydonoz, tuz ve biberi de katın. Yumurtaların aklarını çırpıp kar köpüğü haline getirin ve yavaş yavaş bu köpükleri bir kaşık ile önceki karışıma yedirerek ilave edin. Bu işlemi dikkatli yapın. 6 küçük payreks kalıbı yağlayın ve içlerini karışımınızla doldurun. 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişiridikten sonra, fırının ısısını 200 dereceye getirip 5 dakika daha pişirin.
Bu işlem sırasında şu sosu hazırlayın:
Ayıklanmış terelerle kıyılmış arpacık soğanlarını birkaç dakika sirke ile kuvvetli ateşte öldürün. Sonra bunları mikserden geçirip hafif ateş üzerine koyun, biraz koyulaşsın. Bu koyulaşan tere püresini süzgeçten geçirip, hiç pıhtısız bir sos elde edin. Buna kremayı tuzu biberi koyun ve karıştırın. Sufleleri servis yaparken yanında bir sosluk içinde bu sosu sofraya getirin.
|
|
TERELİ BALIK SUFLESİ Tarifleri Diyet Yemek Tarifleri
|
|