|
Tereyağlı Cevizli Baklava |
|
mikado
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2018
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc133171
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2018
824 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. un
1 çay kaşığı tuz
3 yumurta
1 çay bardağı süt
250 gram tereyağı
250 gram nişasta
250 gram ceviz
Açmak için:
Nişasta
Şerbeti için:
1 kg. şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Un, bir tutam tuz, yumurta ve sütü hamur kabına koyun ve yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerini kapatarak yarım saat bekletin. Hamurdan 30 küçük beze yapın. Bu bezeleri nişasta ile tepsi büyüklüğünde açın ve yağladığınız tepsiye yayın. On beş tanesini üst üste serdikten sonra üzerine dövülmüş fıstığı serpin. Kalan 15 yufkayı da tek tek açın ve tepsiye yayın. Bu işlem bittikten sonra baklava şeklinde kesin. Tereyağını eritip üzerinde gezdirin. Düşük ısılı fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Bu arada bir tencereye suyu ve şekeri koyun. 15 dakika kısık ateşte kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve ateşten indirip soğumaya bırakın. Fırından çıkardığınız sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti dökün. 5 saat dinlendirin. Tatlı şerbetini tamamen çekince servis yapın.
|
|