https://www.posta.com.tr
4 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı kekik
Yarım su bardağı erimiş tereyağı
İçi için:
1 su bardağı haşlanmış iç bakla
1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı nane
Yarım su bardağı lor
2 çay bardağı kıyılmış dereotu
Tuz
Karabiber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Harç için, iç baklayı akşamdan ıslatın ve ertesi gün haşlayın. Sarımsak, dereotu, baharatlar ve peyniri sıvı yağla beraber karıştırın. Haşlanmış baklayı çatalla ezerek diğer malzemeyle karıştırın.
Hamur malzemesini karıştırın ve yoğurun. Elinize yapışmayan, elastik bir hamur elde etmek için gerekirse, azar azar un ya da süt ekleyin. Hazırladığınız hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak harcınızı paylaştırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve 170 derecede, altın rengini alana kadar pişirin.
|