2 bostan patlıcanı
5 yumurta
1/2 su bardağı çiçek yağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı rende kaşarpeyniri
tuz
biber
ketçap
Patlıcanları alacalayın, dilimleyin, tuzlayıp 15-20 dakika bekletin. Yıkayın, suyunu aldıktan sonra kızgın yağda kızartın. Yumurtaları tuz, biber, rende kaşar ile çırpın. Tereyağını yakmadan eritin. Yumurtalı karışıma ekliyerek karıştırın. Patlıcanların yarısını bir tepsiye dizin. Yumurtalı karışımı eşit olarak patlıcanların üzerine yayın. Birer çay kaşığı ketçap koyduktan sonra üstlerini kalan patlıcanlar ile kaplatın. Önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirip sıcak sıcak servis yapın.
|