1250 gram havuç
10 bardak su
2 silme tatlı kaşığı tuz
ÜSTÜNE:
120 gram tereyağı, ya da margarin (6 çorba kaşığı)
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 Bir tencereye; 10 bardak su, 2 silme çorba kaşığı tuz ile, yarım adet limonun suyunu koyarak, kaynamaya bırakmalı, kaynayınca buna; soyulmuş, ortasından ikiye bölünmüş ve doğranmış 1250 gram havuç koyarak tencerenin kapağını kapatmalı ve havuçlar pişinceye kadar 30 dakika haşlamalı ve sularını süzmelidir.
2 Suları süzülünce, bunları; içinde ancak erimiş bir halde 6 silme çorba kaşığı tereyağı, ya da margarin ve 2 tatlı kaşığı pudra şekeri olan tencereye katarak, küçük ateşte sallamak suretiyle havuçları ancak beş dakika sote etmeli ve servis yapmalıdır.
|