|
Tereyağlı Pliav ve Patates Püreli Soslu Baget |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc43093
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2009
4,834 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket Lezita Akdeniz Soslu Baget
2 su bardağı pirinç
40 gr tereyağı
1 çorba kaşığı arpa şehriye
3 su bardağı tavuksuyu
4 adet haşlanmış patates
1 kahve fincanı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Lezita Akdeniz Soslu Bagetleri paketinden çıkarıp fırın ızgarada, elektrikli ızgarada veya ızgara tavasında pişirin.
Pirinci ılık suyla yıkayıp süzün. Tencerede tereyağını eritip şehriyeyi kavurun. Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Üzerine 3 bardak tavuk suyunu ve tuz ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Demlenmeye bırakın.
Patatesleri soyup ezin. Azar azar süt ve tereyağı ekleyip püre haline getirin. Pilav, püre ve bagetleri servis tabağına yerleştirip sıcak olarak servis yapın.
|
|