2 su barağı pirinç
2 yemek kaşığı arpa şehriye (silme)
1 büyük boy havuç
1 çay bardağı bezelye
1 çay bardağı mısır
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı süt
1 adet tavuk bulyon
Tuz
Pirinçleri tuzlu ılık suda en az yarım saat bekletiyoruz. Sonra rengi iyice beyazlayana kadar bol suyla yıkayıp süzüyoruz. Tencereye sıvı yağ, şehriye ve minik doğranmış havuçları alıyoruz. Şehriyelerin rengi dönene kadar sürekli karıştırarak orta ateşte kavuruyoruz. Şehriyeler kavrulunca süzülmüş pirinçleri ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Pirinçler de kavrulup tane tane olunca tereyağını ekliyoruz ve şöyle bir karıştırıp tereyağı erirken sıcak suyu ekliyoruz. Sıcak suyun üzerine mısır, bezelye, süt, tuz ve lezzet vermesi için tavuk bulyonu ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Daha sonra ağzını kapatıp üzeri göz göz olana kadar açık ateşte, daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz. Daha sonra altını kapatıp üzerine temiz bir bez veya havlu kağıt serip 15 dakika dinlendiriyoruz. Karıştırdıktan sonra servis yapıyoruz.
|